avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte bransament gaze pentru contoar pasant
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte bransament gaze pentru contoar pasant

Stam la casa si in 2008 ne-am bransat la teava de gaze din cartier, am despagubit asociatia de propietari care a tras teava initiala pana in zona cu suma de 2000 ron si gata.
Anul trecut am mai facut o bucatarie in casa si am marit instalatia cu inca 2 focuri si un contoar pasant (fiind 2 familii, vrem sa stim cat consuma fiecare). De mentionat ca bransamentul la teava intiala (cea trasa de asociatia de propietari) a ramas neschimbat, doar in curte s-au facut modificari.
Acum asociatia de propietari ne da in judecata ca sa le platim cota parte (tot 2000 ron!) pentru al doilea contoar. Este normal, avand in vedere ca nu am intepat teava trasa de ei de 2 ori? Daca scoatem contoarul pasant, isi vor retrage cererea? Problema e contoarul sau faptul ca noi avem mai multi consumatori in curte si in felul acesta scade presiunea pe teava initiala? (fapt ne-mentionat de ei dar singurul argument logic din punctul meu de vedere).
In afara de asta, suma nu ar fi trebuit sa scada de la primul bransament pana acum? Noi nu ar fi trebuit sa primim si noi niste bani de la cei care s-au bransat de atunci incoace?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:48, 30 Decembrie 2014
Asa de distractie, lasati-ii sa va de-a in judecata. Totusi, puteti discuta si cu firma de gaze, cereti-le un punct de vedere...
Pentru mine si cei 2000 lei achitati anterior mi se pare o suma enorma, tinand cont ca in fond furnizorul tre' sa vina cu teava la bloc, adica nu-i treaba as. prop. sa achite distributia respectiva, insa probabil este o situatie particulara, nu stiu.
Oricum, daca sunteti actionati in instata, o sa trebuiasca sa vina cu documente justificative, sa demonstreze ca as. prop. este proprietara conductei despre care faceti vorbire, precum si situatia costurilor.
Din alt punct de vedere (o situatuie cunoscuta de mine), stiu ca in situatii particulare (furnizorul nu a facut dezvoltarea retelei), pentru a grabi lucrurile, proprietarii din zona au finantat lucrarea respectiva, insa odata facuta lucrarea, aceasta intra in proprietatea furnizorului (acest lucru se intampla si la Electrica). De aceea, va sfatuiesc sa discutati cu furnizorul si in aceasta privinta.
Apoi, poate nu am inteles bine, lucrarea de separare in curtea dvs. a fost facuta sau urmeaza sa o faceti? Daca lucrarea este deja finalizata, consider ca nu trebuie sa va mai faceti probleme!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare furnizare gaze naturale Nicu I. Nicu I. Bună ziua, De 3 zile, după două notificări din partea furnizorului de gaze, s-a sistat furnizarea gazelor naturale din cauza unor locatari care, din luna ... (vezi toată discuția)
Conventie intre asociatii de proprietari goby goby Buna ziua! Suntem un bloc cu doua scari: sc 1 si sc 2. Fiecare scara avem personalitate juridica , constituiti in Asociatii de proprietari separat. Avem comun ... (vezi toată discuția)
Diferente intre total contoare pasante de gaze si contor de bransament LocatarB LocatarB Intr-un bloc cu 44 apartamente, 41 de apartamente au contoare pasante de gaze. In fiecare luna intre totalul contoarelor pasante de gaze si contorul de ... (vezi toată discuția)