Asa de distractie, lasati-ii sa va de-a in judecata. Totusi, puteti discuta si cu firma de gaze, cereti-le un punct de vedere...
Pentru mine si cei 2000 lei achitati anterior mi se pare o suma enorma, tinand cont ca in fond furnizorul tre' sa vina cu teava la bloc, adica nu-i treaba as. prop. sa achite distributia respectiva, insa probabil este o situatie particulara, nu stiu.
Oricum, daca sunteti actionati in instata, o sa trebuiasca sa vina cu documente justificative, sa demonstreze ca as. prop. este proprietara conductei despre care faceti vorbire, precum si situatia costurilor.
Din alt punct de vedere (o situatuie cunoscuta de mine), stiu ca in situatii particulare (furnizorul nu a facut dezvoltarea retelei), pentru a grabi lucrurile, proprietarii din zona au finantat lucrarea respectiva, insa odata facuta lucrarea, aceasta intra in proprietatea furnizorului (acest lucru se intampla si la Electrica). De aceea, va sfatuiesc sa discutati cu furnizorul si in aceasta privinta.
Apoi, poate nu am inteles bine, lucrarea de separare in curtea dvs. a fost facuta sau urmeaza sa o faceti? Daca lucrarea este deja finalizata, consider ca nu trebuie sa va mai faceti probleme!