Am si eu niste nelamuriri.Sper ca ma puteti ajuta.Eu,impreuna cu sotul meu locuim in casa data de socrul meu insa nu avem nici un act.Casa aceasta in care locuim I-a fost data socrului meu de catre matusa lui(decedata) bineinteles,act de vanzare-cumparare cu clauze de intretinere .Socrul meu dupa decesul matusii lui nu a facut nimic ca sa isi intre in drepturi,iar noi anul aceasta am vrea sa facem aici act de vanzare cumparare dar fara clauze de intretinere.As vrea sa stiu ce trebuie sa faca el ca sa isi intre in drepturi si dupa sa ne faca noua si daca notarul ne poate face act de vanzare-cumparare fara clauze de intretintere tinand cont ca socrii mei nu locuiesc in casa si pe terenul aceasta .Ei au alta locuinta.Precizez ca sotul meu mai are o sora care este casatorita,deci nu locuieste aici nici cu noi,nici nu socrii mei.Multumesc mult !
Socrul dvs nu trebuia sa faca nimic pt a intra in drepturi,titlul de proprietate il constituie contractul de vanzare -cumparare respectiv,va poate vinde fara probleme si daca este de acord nu este obligat sa solicite inserarea unei clauze de intretinere.
Multumesc mult pentru raspuns.Socrii mei spuneau ca ar trebui sa mearga la un notar cu actul de deces al matusii pentru a le da o adeverinta si cu aceea adeverinta sa mearga la primaria de care apartine sa isi treaca si rolul.Si mai am o nelamurire:Sora sotului meu poate sa atace contractual acesta de vanzare-cumparare fara clause??Citeam undeva ca spre binele nostru sa punem clauze pentru ca asa putem demonstra in instanta.Multumesc
Multumesc mult pentru raspuns.Socrii mei spuneau ca ar trebui sa mearga la un notar cu actul de deces al matusii pentru a le da o adeverinta si cu aceea adeverinta sa mearga la primaria de care apartine sa isi treaca si rolul.Si mai am o nelamurire:Sora sotului meu poate sa atace contractul acesta de vanzare-cumparare fara clause??Citeam undeva ca spre binele nostru sa punem clauze pentru ca asa putem demonstra in instanta.Multumesc