avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare cu clauza ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare cu clauza ?

Am si eu o intrebare si as avea nevoie de un raspuns avizat:
Eu si sotul locuim cu bunicii sotului (in mediul rural). Acestia vor sa treaca actele casei (gospodarie: constructie + terenul aferent) pe numele sotului. Bunicii au un fiu (socrul meu) si o fiica. Acestia nu sunt impotriva deciziei bunicilor, insa nu se stie niciodata. Cum este mai sigur sa procedeze? Sa incheie un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere? Care ar fi procedura si ce costuri implica?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns imi veti da.

Viorica
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 01:09, 19 August 2005
Cel mai indicat ar fi un contract de vanzare cumparare cu drept de locatie viagera asupra unei parti din imobil, stabilit in favoarea bunicilor. Clauza de intretinere poate fi periculoasa in sensul ca este oricand o portita pentru desfiintarea actului.
In ceea ce priveste taxele cel mai bine intrebati un notar. El va poate face imediat un calcul. Banuiesc ca stiti ca imobilul devine bun comun chiar daca in act va fi trecut doar sotul.
Av.C.S.

nu e contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ..ci contract de intretinere .. ceea ce se sugera.
Eu zic sa se mearga pe vanzare - cumparare ... cu rezerva dreptului de uzufruct ( posesia+folosinta) in favoarea bunicilor - pe timpul vietii lor (si chiar daca ramane doar unu' in viata). In acest fel .. sunt si ei asigurati ca ii veti ingriji .. caci daca nu faceti asta va poate da afara din gospodarie pana la moartea lor (adica pe tot timpul cat dureaza dr. lor de uzufruct) si la fel si voi sunteti garantati dispunand de nuda proprietate .. si bineinteles de intreaga proprietate dupa moartea lor - nimeni nemaiputand sa emita pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil Nico Trupoiu Nico Trupoiu Buna seara,sunt intr-o situatie complicata.Am act de vanzare-cumparare pe casa socrilor mei.In acest moment mai traieste doar soacra mea care are ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare maria botea maria botea socrii mei doresc sa ne faca act de vanzare-cumparare pe casa in care locuim si pa masina cu conditia ca eu si sotul meu sa devenim proprietari dupa moartea ... (vezi toată discuția)