avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea cu intarziere a facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea cu intarziere a facturilor

Am gasit niste facturi(30 buc.) din aprilie care nu au fost inca inregistrate. Cum le pot inregistra acum ?
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
mirela_seba2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:27, 6 Iunie 2009
De ce nu discutati / sfatuiti cu contabilul dumneavoastra ? Chiar daca le inregistrati abia acum, cu intarziere, faceti-o deoarece daca va vine un control riscati o amenda consistenta.
deci problema sta in felul urmator: am o firma care a ridicat marfa de la noi si a ridicat cu intarziere facturile . aceasta firma doreste sa anulez un numar de 30 de facturi din aprilie pe motiv ca , contabila acestora nu vrea sa inregistreze facturile din apriie abia acum. precizez ca facturile emise de noi sunt in format electonic . ce pot face in acest caz ?
As putea sa intreb motivul pentru care nu s-au inregistrat?....
Sunteti platitor de TVA lunar sau trimestrial?
Daca sunteti platitor de TVA trimestrial , atunci inregistrati acele facturi in luna Aprilie , pentru ca este corect .
Daca sunteti platitor de TVA lunar ,atunci inregistratile in mai , cu mentiunea ca acele facturi au fost date spre inregistrare la contabilitate in mai.
Reveniti cu un raspuns la intrebrile care le-am adresat pentru a va oferi mai multe informatii.
Sunt platitor de TVA lunar si firma care a ridicat facturile cu intarziere de la noi la fel.

Ma gindesc la consecinte pentru Dvs : anulare 30 facturi din aprilie , marire stoc de marfa , modificare decont 300, plata eronata TVA, modificare cifra afaceri in sensul scaderii ei ( asta nu e bine deloc!) , declaratia 394 unde se va "vedea "anularea a 30 de facturi , cam atit imi vine acum in minte . Va intreb, merita ?In fond e problema clientului , care trebuie sa faca intr-un fel sa nu se mai intimple astfel de situatii .

Alte discuții în legătură

Tva ul plătit se poate recupera in lunile urmatoare? frank09 frank09 Buna ziua.Cum se procedează în cazul in care eu până în luna aprilie nu încasez bani pentru facturile emise anul trecut cu tva la incasare dar pana in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura furnizor tva 24% dupa depunere decont tva dec.2015 slungoci slungoci 1.Un furnizor de materii prime nu trimite la timp factura aferenta livrarii din decembrie 2015. Cf. legii ar trebui ca in 15 zile de la livrare furnizorul sa ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala ang10 ang10 Buna ziua, Am avut o factura pe luna iulie si am inregistrat-o pe marfa dar am gresit la un produs , am introdus 64 buc cu 30.00 lei +tva pe 371, in loc de : ... (vezi toată discuția)