De ce nu discutati / sfatuiti cu contabilul dumneavoastra ? Chiar daca le inregistrati abia acum, cu intarziere, faceti-o deoarece daca va vine un control riscati o amenda consistenta.
deci problema sta in felul urmator: am o firma care a ridicat marfa de la noi si a ridicat cu intarziere facturile . aceasta firma doreste sa anulez un numar de 30 de facturi din aprilie pe motiv ca , contabila acestora nu vrea sa inregistreze facturile din apriie abia acum. precizez ca facturile emise de noi sunt in format electonic . ce pot face in acest caz ?
As putea sa intreb motivul pentru care nu s-au inregistrat?....
Sunteti platitor de TVA lunar sau trimestrial?
Daca sunteti platitor de TVA trimestrial , atunci inregistrati acele facturi in luna Aprilie , pentru ca este corect .
Daca sunteti platitor de TVA lunar ,atunci inregistratile in mai , cu mentiunea ca acele facturi au fost date spre inregistrare la contabilitate in mai.
Reveniti cu un raspuns la intrebrile care le-am adresat pentru a va oferi mai multe informatii.
Ma gindesc la consecinte pentru Dvs : anulare 30 facturi din aprilie , marire stoc de marfa , modificare decont 300, plata eronata TVA, modificare cifra afaceri in sensul scaderii ei ( asta nu e bine deloc!) , declaratia 394 unde se va "vedea "anularea a 30 de facturi , cam atit imi vine acum in minte . Va intreb, merita ?In fond e problema clientului , care trebuie sa faca intr-un fel sa nu se mai intimple astfel de situatii .
Factura fiscala
ang10
Buna ziua,
Am avut o factura pe luna iulie si am inregistrat-o pe marfa dar am gresit la un produs , am introdus 64 buc cu 30.00 lei +tva pe 371, in loc de : ... (vezi toată discuția)