avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea cu intarziere a facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea cu intarziere a facturilor

Am gasit niste facturi(30 buc.) din aprilie care nu au fost inca inregistrate. Cum le pot inregistra acum ?
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
mirela_seba2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:27, 6 Iunie 2009
Cu atit mai mult ...
In fond, anularea unor (unei) facturi , inseamna anularea unor venituri si fiind vorba de comert , sint venituri certe . E un precedent periculos , mai cu seama din punctul de vedere al legii evaziunii si al legii contabilitatii.
Daca ati depus corect decontul de tva si ati inregistrat facturile in contabilitate, este ok.Nu anulati absolut nimic.Societatea cumparatoare le poate inregistra in luna mai.Nu se supara fiscul ca nu a dedus tva-ul respectiv in luna aprilie ci in luna mai.Era mai grav, daca nu erau inregistrate la vanzare si respectiv tva-ul colectat nu era declarat, asa, a fost creditat statul cu respectivul tva.
Mi se pare rational si corect raspunsul dat de @davideg.
Dar daca nu reusiti sa-i convingeti pe clientii dv sa inregistreze acele facturi acum (fiind chiar in avantajul lor) va sugerez sa faceti factura de retur pentru toate acum si refacturati totul. In evidentele dv operatiunea de stornare este anulata valoric de cea de refacturare. Iar clientii dv se inregistreaza numai cu noile facturi.
E bine ? Este oare vreun inconvenient ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva ul plătit se poate recupera in lunile urmatoare? frank09 frank09 Buna ziua.Cum se procedează în cazul in care eu până în luna aprilie nu încasez bani pentru facturile emise anul trecut cu tva la incasare dar pana in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura furnizor tva 24% dupa depunere decont tva dec.2015 slungoci slungoci 1.Un furnizor de materii prime nu trimite la timp factura aferenta livrarii din decembrie 2015. Cf. legii ar trebui ca in 15 zile de la livrare furnizorul sa ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala ang10 ang10 Buna ziua, Am avut o factura pe luna iulie si am inregistrat-o pe marfa dar am gresit la un produs , am introdus 64 buc cu 30.00 lei +tva pe 371, in loc de : ... (vezi toată discuția)