avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marire program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marire program vizita minor

buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata spre crestere si educare,tatalui i-a fost acordat ca in a doua si a 4a duminica din luna sa ia minora la domiciliul parintilor sai.Cu toate ca ia fost respectat acest program,ba chiar l-am lasat sa vada fetita de cate ori a dorit,acum m-a dat in judecata ptr marirea acestui program,dorind sa ia fetita in fiecare duminica,2 saptamani atunci cand va avea concediu,si a 2a zi de sarbatori.doresc sa stiu daca asa ceva este posibil,ptr ca numai gandul ca fetita ar putea sa ramana o noapte la el ,ma tulbura,dapai 2 sapt...precizez ca are 1 an si 7 luni.va rog indrumatima ce pot face....va multumesc
Cel mai recent răspuns: corne_daria , utilizator 13:28, 8 Iunie 2009
Consider ca nu trebuie sa va faceti griji intrucat copilul e prea mic acum.Dar in opinia dumneavoastra de ce e tulburator ca tatal vrea sa fie mama???Va e teama ca ar putea reusi?Chiar crede CINEVA ca e vreo deosebire intre tata si mama?Va spun eu care sunt un tata-mama,va spun ca nu e niciuna!
De ce va tulbura gandul ca fetita ar ramene cu tatal ei peste noapte? Daca aveti motive temeinice le puteti invoca in instanta si se va tine cont de ele.
Si aveti si posibilitatea de a invoca varsta fetitei ...si sunt sanse ca instanta sa nu admita cererea tatalui.
Da, se poate cere acest lucru si nu vad care este problema...:rolleyes: daca aveti bani de aruncat pe fereastra, angajati un avocat si opuneti-va, nu lasati sa se intample, dar intrebati-va de unde va vine tulburarea de care vorbiti? Cui credeti ca-i faceti un hatar, tatalui?Daca v-ati gandi la copil mai mult ca la dumneavoastra, ati da copilul sa stea cu tatal lui, cat se poate de mult.Cred ca tulburarea va vine din egoism si din dorinta de control asupra situatiei, a copilului si a fostului sot.Va sfatuiesc sa va revizuiti atitudinea, este total in detrimentul copilului.
Consider ca nu ati avut un avocat bun la divort. Sau nu s'a zbatut suficient de mult pentru cazul dumneavoastra. Dat fiind faptul ca micuta este mult prea mica , pentru a putea fi plimbata iarna, pe un timp geros, de exemplu, acceptul la vizita la un asa program , a fost mai mult decat generos. Sa ma ierte laurentiuuser,poate ca sunt tati intre tati, asa cum de fapt sunt si mame intre mame.Nu'i poti baga pe toti la gramada.Dar poate ca acest tata chiar nu e capabil sa fie in acelasi timp si mama de fetita... pentru ca , la o adica , e o diferenta titanica in a creste un baiat si a creste o fata. Si poate ca temerile doamnei chiar sunt justificate. Si nu sunt deloc de acord cu doamna avocat ,, eu.ro.lex'' care vorbeste de egoism , de controlul doamnei asupra situatiei... Ganditi'va ca doamna spunea ca tatal si'a vazut fetita chiar si in afara programului de vizita asa cum prevede hotararea de divort. Atunci de ce e doamna egoista? Poate ca tulburarea dumneaei vine din faptul ca fetita este racita la intoarcere ori muradara, ori super obosita.
Foarte bine spus ca nu a avut un avocat bun, dar nu mama ci tatal. Daca tatal ar fi avut un avocat bun, ar fi solicitat program de vizita un weekend intreg odata la doua saptamani, de vineri seara pana duminica seara, doua saptamani sau o luna in vacanta mare, cateva zile in timpul celorlalte vacante scolare, inclusiv cele intersemenstriale.
Care o fi oare acea diferenta titanica intre a creste un baietel si a creste o fetita? Prin ce sunt ei diferiti in afara de organele de reproducere? E mai greu sa ii pui o caciulita pe cap unei fetite decat unui baietel? E mai dificil sa imbraci o fetita intr-o rochitica decat sa imbraci un baietel cu o salopeta? E mai greu sa dai de mancare unei fetite decat unui baietel? Mananca o fetita altceva decat un baietel? Ii puneti pampersul altfel decat scrie in instructiuni pentru ca e fetita si nu baietel? Are ea o mana, un ochi sau un picior in plus fata de un baietel? Nu se poate murdari fetita si daca este la mama? Nu poate raci fetita si daca mama o scoate la plimbare sau in drum spre cresa /gradinita? Nu poate obosi copilul si daca sta cu mama?
Din pacate, avocat eu.ro.lex are perfecta dreptate, tulburarea vine din egoism si din dorinta de control asupra situatiei, a copilului si a fostului sot.

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)
Cer un sfat, un raspuns - modificare program de vizita ContSters302913 ContSters302913 Fiica-mea este divortata din anul 2011,hotarirea judecatoreasca in urma divortului a fost ca minora,( acum in virsta de 2ani si 8 luni ),sa locuiasca la mama ... (vezi toată discuția)
Pronuntare program vizita fetita alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly si am o mare nedumerire. Sunt in divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare minor.Sotul a cerut in ... (vezi toată discuția)