avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Medicamente compensate vaduve veterani de razboi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Medicamente compensate vaduve veterani de razboi

Sunt o vaduva de veteran de razboi si as dori sa stiu daca art 16 lit j din Lg 44/1994, trebuie respectat si de catre medicii de famile care elibereaza retete. Medicul meu de familie mi-a spus ca nu am dreptul la reteta gratuita deoarece are prea multe persoane inscrise pe lista cu aceasta problema, si de ani de zile iau reteta doar compensata in functie de venitul realizat din pensie. Este normal acest raspuns? Pt a rezolva problema cui trebuie sa ma adresez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adusca , utilizator 14:10, 2 Ianuarie 2015
Puteti sesiza Casa judeteana de asigurari de sanatate, cu nr. de inregistrare/ data, pentru a impune medicului de familie respectarea acestui drept al vaduvelor veteranilor de razboi, in sensul asigurarii unei impartiri corecte a retetelor gratuite (eventual pe luni) intre cei inregistrati cu aceleasi drepturi (daca exista un numar limitat de retete gratuite care se acorda de catre respectivul medic), la acelasi medic de familie, astfel incat periodic sa beneficiati si dvs.
Medicul de familie ar putea face singur o astfel de programare, in cadrul nr. de retete gratuite pe care le poate acorda lunar. Trebuie tinut seama si de afectiunile de care sufera cei inregistrati la respectivul medic de familie, de costul medicamentelor, de veniturile pacientilor, etc. Sunt aspecte de care, probabil, medicul de familie tine cont.
dar exista o plafonare a nr de retete? in lege nu scria asa ceva. casa nu poate face asa ceva iar medicul de familie nu are suport legal. va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicamente compensate pentru vaduvele veteranilor de razboi DragomirLivia DragomirLivia Vaduvele veteranilor de razboi beneficeaza de gratuitatea medicamentelor compensate? (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare pentru veteran nico_fair nico_fair Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 1 saptamana si nu stim inca daca mama mea poate beneficia de ajutor de inmormantare pt acesta, mentionez ca avea 90 ... (vezi toată discuția)
Dispozitia privind impozite agricole pentru veteranii de razboi ratio ratio Mama mea este veterana de razboi. Pîna anul acesta stia ca este scutita de impozite agricole (extra-/intravilan). M-ar interesa sa stiu care sînt dispozitile ... (vezi toată discuția)