avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, interzicere acces in locuinta bun comun, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, interzicere acces in locuinta bun comun, dovezi pentru partaj

buna ziua am mare nevoie de ajutorul dvs sa incep cu inceputul,in 2007 am plecat in italia cu iubitul meu la munca,toti bani ce ii faceam ii trimiteam in romania pe numele viitoarei soacre sa renoveze casa in care urma sa locuim noi doi,pe parcurs am aflat ca are acte pe casa cu uzufruct si totusi am continuat sa trimit lunar bani pana in 2012.Intre timp in aprilie 2012 ne-am casatorit ne-am intors in tara in 2013 am nascut o fetita dupa care au inceput problemele in casnicie,A plecat in belgia in oct 2013 cica sa ne intretina in 2014 iunie am plecat si eu cu fetita dar acolo sotul meu sa purtat foarte urat,zi de zi ma umilea,pana sa stau si flamanda si insetata doar sa nu il aud ca stau pe bani lui.Intr-o zi am hotarat sa il parasesc mi-am luat fetita mi-a fc fratele meu bilet de avion si i-am zis ca il parasesc ma amenintat ca imi ea fetita si ca nu vd nimic.De pe 2 dec 2014 sunt in Romania acasa la mama pentruca atunci cand m-am dus acasa la noi am gasit usile toate incuiate din ordinul sotului meu ca nu am voie sa intru in casa pana la partaj.De atunci traiesc un cosmar in fiecare zi ma ameninta ca nu pot dovedi ca am trimis bani prin western union si ca noi suntem casatoriti legal din 2012 si nu exista dovezi.E posibil sa nu pot face nimic sa fi pierdut tot? Am vz pe acest site ca se poate scoate chitante de la western union,am fost la banca si a zis ca nu e posibil asa ceva ca nu exista,sunt disperata in momentul de fata nu am bani de un avocat ca nu lucrez sunt in cautarea unui loc de munca,el zice ca deja a bagat divort dar nu mi-a venit nici o citatie acasa .Ce asi putea face in situatia de fata? Imi cer scuze daca am fost asa lunga dar am nevoie disperata de un sfat.Va multumesc

Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:14, 6 Ianuarie 2015
Important este ca aveti copilul cu dvs. Daca sotul sustine ca a bagat divort in Romania trebuie sa verificati pe portalul judecatoriei de la domiciliul sau. Daca nu, bagati dvs. divortul. In privinta casei din moment ce este a soacrei nu va ramane decat sa o dati pe aceasta in judecata si sa solicitati in cerere pretentii in vederea recuperarii sumei pe care sustineti ca i-ati trimis-o si care provenea o parte si din munca dvs.Eventual puteti face dovada cu martori daca aveti rude sau prietene care au cunostinta despre faptul ca dvs. trimiteati lunar sau periodic in tara sume de bani soacrei destinati finalizarii lucrarilor la casa. Depuneti o cerere scrisa la banca de la care a ridicat banii soacra dvs.prin care le solicitati a va comunica daca soacra a primit sau nu sume de bani din Italia care proveneau de la dvs.in perioada 2012-2014. Numai sa nu fi fost trimise de fiu ca e mai greu de demonstrat ca dvs. erati cea care avea o contributie acolo. Dar merita sa incercati. La fel puteti solicita o adeverinta si de la banca din Italia unde ati depus banii. Oricum sunt obligati sa va raspunda in scris la solicitarea dvs. De regula la banca se pastreaza actele cel putin 3 ani, pe vremuri era 10 ani arhiva in pastrare. Incercati. Nu va ramane decat sa divortati, daca o solutie de impacare cu sotul nu mai exista, oricum copilul va ramane la dvs.. Sa aveti in vedere sa solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs. sa solicitati custodia copilului pe motivul ca sotul locuieste in strainatate, o pensie alimentara, un program de vizita pe care sotul sa-l respecte, sa incercati sa va gasiti un loc de munca si sa nu va mai ganditi la trecut. Usor nu o sa va fie, cel putin in perioada divortului, dar speranta moare ultima. Nu aveti neaparat nevoie de avocat din moment ce nu va permiteti financiar unul, incercati sa va descurcati singura. Formulati o cerere la judecatorie, sunt multe exemple de cerere de divort pe internet dupa care va prezentati la termenele stabilite. O sa fie nevoie si de o ancheta sociala a celor de la asistenta sociala de la locul dvs. de domiciliu. Mult noroc!
multumesc frumos pt raspunsul prompt m-ati linistit un pic.o seara placuta
pentru recuperarea "datoriei" de la mama sotului trebuie sa actionati rapid pentru ca va apropiati de termenul de prescriere a datoriilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj alinapricopi alinapricopi buna ziua vreau sa divortez dar am o problema tot ce am fc cu actualul meu sot casa masina am facut-o inainte de casatorie cum sa demonstrez ca am trimis timp ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj sau nu? alina_06 alina_06 buna ziua,sunt casatorita de 3 ani,iar din august anul trecut eu si sotul meu ne-am despartit,dar nu si cu”cu acte”..pana in august eu am fost o ... (vezi toată discuția)
Divort Florina78 Florina78 Bună ziua. Ma numesc Florina. Lucrez cu contract de munca în Italia de 6 ani. Am trimis în aceasta perioada acasă in total 60000 de euro. Soțul meu a ... (vezi toată discuția)