avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu bonus nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu bonus nastere copil

Am urmatoarea situatie. Lucrez in invatamant. Dupa nasterea celui de-al doilea copil, am facut o cerere la locul de munca pentru salariul bonus, la care as fi avut dreptul. Mi s-a raspuns ca nu mi se poate acorda deoarece nu este in vigoare. Acum am vazut ca ar exista un Contract de munca....dar nu stiu daca este in vigoare si daca as mai avea dreptul la salariu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 3 Ianuarie 2015
Acordarea unui ajutor la nastere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Contractul colectiv de muncă unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar înregistrat la M.M.F.P.S.P.V.-D.D.S. sub nr. 1483 din data de 13.11.2014
art.36
.....
(3) Ministerul Educaţiei Naţionale va face demersurile necesare pentru reglementarea următoarelor drepturi:
a) un salariu de bază plătit mamei de către unitatea/instituţia de învăţământ prevăzută în Anexa nr. 4, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată sau în cazul decesului acesteia, soţul/tatăl copilului va beneficia de această plată; ajutorul se acordă şi în cazul mamelor care au născut gemeni, tripleţi etc., pentru fiecare dintre copii;
....

Pana in prezent, nu este adoptat niciun act normativ in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Sotia mea va naste perioada 1-3 nov. Speram ca va fi totul bine. Precizez ca ea este angajata la stat, in invatamant. In afara de ... (vezi toată discuția)
Primă naştere copil miriam101 miriam101 Buna ziua! Lucrez in invatamant si as dori sa stiu daca pot beneficia de prima pentru nasterea copilului. Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe unitate pentru nasterea unui copil alina03alina alina03alina buna ziua! lucrez in invatamantul privat si anul trecut in februarie am nascut. Doresc sa aflu daca se mai acorda salariul mediu pe unitate pentru nasterea ... (vezi toată discuția)