avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Primă naştere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Primă naştere copil

Buna ziua! Lucrez in invatamant si as dori sa stiu daca pot beneficia de prima pentru nasterea copilului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miriam101 , utilizator 17:35, 19 Noiembrie 2015
Beneficiati de o astfel de prima de nastere doar daca ea este prevazuta in Contractul colectiv de munca aplicabil unitatii, in Regulamentul intern al unitatii sau in Contractul individual de munca.
Potrivit Contractului colectiv de muncă unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar înregistrat la M.M.F.P.S.P.V.-D.D.S. sub nr. 1483 din data de 13.11.2014, in vigoare de la 26.11.2014 :
art.36
....
(3) Ministerul Educaţiei Naţionale va face demersurile necesare pentru reglementarea următoarelor drepturi:
a) un salariu de bază plătit mamei de către unitatea/instituţia de învăţământ prevăzută în Anexa nr. 4, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată sau în cazul decesului acesteia, soţul/tatăl copilului va beneficia de această plată; ajutorul se acordă şi în cazul mamelor care au născut gemeni, tripleţi etc., pentru fiecare dintre copii;
....
1. Nu am auzit sa se fi facut demersurile necesare de catre minister pentru acordarea primei de nastere.

2. Ceea ce este trecut in CCM este un deziderat.
Multumesc pentru promtitudine:-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bonus nastere copil oiselle oiselle Am urmatoarea situatie. Lucrez in invatamant. Dupa nasterea celui de-al doilea copil, am facut o cerere la locul de munca pentru salariul bonus, la care as fi ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Sotia mea va naste perioada 1-3 nov. Speram ca va fi totul bine. Precizez ca ea este angajata la stat, in invatamant. In afara de ... (vezi toată discuția)
Acordarea unui salariu de baza pentru nasterea unui copil c_mihaela c_mihaela sunt profesor si as vrea sa stiu daca pot beneficia de un salariu de baza pt nasterea unui copil potrivit Contractului colectiv de munca unic la nivel de ... (vezi toată discuția)