avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Buna ziua,

Prsoana X a fost angajata pe perioada determinata de 1 luna, urmand ca apoi angajatorul sa ii prelungeasca perioada de angajare prin act aditional de inca 2 ori, beneficiind astfel de 3 perioade de angajare pe perioada determinata.
Codul Muncii spune ca pentru acelasi angajat pot exista 3 contracte de munca pe perioada determinata fara sase depaseasca 36 de luni. Stiind acest lucru, ma asteptam ca acum sa ii transforme contractul in nedeterminata, insa angajatorul a facut o noua prelungire de contract pentru inca 2 luni, argumentand ca s-a modificat Codul Muncii si timp de 2 ani contractul poate fi prelungit de cate ori se doreste.
Nu am gasit pe internet aceasta modificare. Exista? Si daca da, imi puteti spuneunde o pot gasi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 3 Ianuarie 2015
Una este prelungirea duratei c.i.m. si alta este incheierea unui c.i.m.pe durata determinata. Sunt doua aspecte total diferite.

Art.82 alin.3 C.mun. : Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Asadar, inauntrul termneului de 36 de luni , un ci.m. pe durata determinata poate fi prelungit de mai multe ori fara a exista vreo limita a numarului de prelungiri.

Codul Muncii il puteti gasi aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata prelungire acte adiționale CristianaGh CristianaGh Buna ziua! Pentru un contract de munca încheiat pe o perioada determinata de 1 an , se incheie înainte de expirarea acestuia , un act adițional pentru ... (vezi toată discuția)
contractul de munca pe durata determinata de cate ori se prelungeste? ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, de cate ori poate fi prelungit un contract de munca pe durata determinata. am urmatorul caz: -contract de munca 3 luni pana pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca George C George C Am fost angajat pe o perioada determinata de 3 luni dupa care mi s-a prelungit contractul din nou cu 3 luni.La expirarea acestor luni mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)