avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA neplatitor de TVA - cum deduc achizitii ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA neplatitor de TVA - cum deduc achizitii intracomunitare sub 10.000 EUR

Buna ziua!

Am mai cautat pe forum despre aceasta dilema, insa am o intrebare specifica si m-ar ajuta sa aflu cum procedeaza altii.

Am inteles ca desi nu sunt platitor de TVA, pot face achizitii intracomunitare ca persoana fizica, si platesc TVA-ul din tara respectiva.

Cazul concret: am un abonament la Adobe, ca persoana fizica, facturile sunt in Euro, emise din Irlanda, cu TVA 23%. Am platit si abonamentul si TVA-ul.

Plata e facuta cu cardul PFA-ului (am cont separat de PFA). Deci plata apare in RON.

Cum declar aceste cheltuieli? Le pot trece la cheltuieli deductibile?

Cu ce dovedesc cheltuielile? Cu factura in Euro? Sau pot dovedi doar cu transferul bancar? Fiecare factura e lunara si e in jur de 270 de RON (62 de euro).

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:52, 16 Ianuarie 2015
Nu se deduc. Ca sa le deduceti luati pe cod fiscal . Dar sunt servicii intracomunitare deci o sa cumparati fara tva ul lor si platiti TVA in romania. Va trebuie ROI.
ps: plafonul de 10.000 este pt achizitii de bunuri nu servicii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere factura abonament software pfa neplatitor tva, neinregistrat la roi ROD 1 ROD 1 Buna ziua, Sunt un PFA neplatitor de PFA si neinregistrat la ROI, pot sa deduc un abonament lunar software Adobe sau un abonament Dropbox? (ambele au ... (vezi toată discuția)
Pfa - achizitii in euro (abonament software) - cum decontez? andracuamic andracuamic Buna ziua! Sunt PFA neplatitor de TVA. Am cumparat ca persoana fizica (PF, nu PFA) un abonament software online (Adobe). La inceput nu stiam de ... (vezi toată discuția)
Decontare facturi adwords si facebook 2017 - la un pfa staycu staycu Buna ziua, As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda. Am citit ... (vezi toată discuția)