avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia la pensii - CAS pt PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia la pensii - CAS pt PFA

Buna ziua,

Am un PFA la norma de venit, si as dori sa stiu daca este obligatoriu sa platesc pensia la stat sau pot sa inchei o pensie privata, doresc sa mentionez ca nu detin alte venituri decat cele din PFA

Mutumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:05, 5 Ianuarie 2015
Faptul ca ati hotarat sa platiti si o contributie la pensie privata nu va scuteste de plata celei obligatorii de stat.
Multumesc, pt raspuns
Dar as avea o nelumurire legata de:
- Contribuabilii al caror venit net anual, obtinut in anul fiscal precedent, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2298 = 804 lei)

PFA esta la norma de venit, iar aceasta ii 9600, venitul lunar este de 800, in aceasta situatie mai este obligatorie plata CAS-ului?

Sau nu am inteles eu bine articolul
Cel mai bine e sa mergeti la inspectorul fiscal de care apartineti si sa intrebati. Pana la urma ei sunt cei care decid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas platibil de pfa in 2016 bubus bubus Buna ziua , Pe tema prezentata de dvs apare o contradictie ( cel putin dupa parerea mea). Si anume , intre: \"Astfel, dacă un PFA realizează un venit ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa scorus69 scorus69 Buna ziua la pfa in care am venit mai mic decat 800 lei /luna trebuie sa platesc CAS si CASS.? Nu am CM in alta parte .multumesc (vezi toată discuția)
Contract casa de pensii traducator autorizat laviniqua laviniqua Buna ziua, Sunt traducator autorizat si, incepand cu 1 ianuarie, nu mai am venituri salariale. As vrea sa stiu daca este necesara incheierea unui contract ... (vezi toată discuția)