avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Deschidere PFA, asigurare sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Deschidere PFA, asigurare sanatate

Am o mare nelamurire si teama. Lucrez la o firma si am obligatia sa mi fac PFA. Imi e cam teama de acest lucru mai ales ca am o colega care are deschis PFA de 4-5 ani si e la zi cu toate taxele in urma cu 2 luni s-a operat si e in concediu medical dar neplatit pentru ca la PFA nu i-au spus ca trebuie platit si acest lucru separat de ce include un pfa obligatoriu si din aceasta cauza imi e cam frica sa mi deschid pfa. Ma intereseaza actele ce trebuie depuse si obligatiile si drepturile mele ca PFA si daca am dreptul sa-l inchid oricind vreau. De exemplu sotul meu nu are de munca pe perioada de iarna si mai am si fica care e eleva. Ii pot trece la mine la asigurarile medicale la pfa? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 16:37, 27 Ianuarie 2015
eu am primit acasa decizie de la minister finante, agentia nationala de adm fiscala o decizie de plata contributii de asigurari sociale sanatate pe ultimii ani de activitate pfa.nici eu nu stiam. dar dupa m-am dus la casa de sanatate unde se face un contract in calitate de pfa si te trec ei acolo la o cota. eu nu am mai apicat sa finalizez momentan. dar o sa reiau procedura ca se pare ca sanatatea trebuie obligatoriu platita si ca PFA.
intrebarea mea e alta asigurarile de sanatate sint platite dar dreptul la concediu medical platit nu are dreptul pentru ca acesta e o taxa in plus la pfa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu pfa rocky rocky Buna seara, in momentul de fata sunt angajata a unei firme particulare care, din pacate nu o duce tocmai pe roze. Patronul s-a gandit sa treaca toti ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt însărcinată și voi lua doar cele 42 de zile ... Ana20232 Ana20232 Bună ziua. Sunt însărcinată și voi lua doar cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu urmând sa ma întorc la lucru. Am contract individual de ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie ma santajeaza bcorinasimona bcorinasimona Buna ziua. Sunt insarcinata in 31 de saptamani si la ultima vizita la medicul de familie am solicitat concediul prenatal.In timp ce asistenta mi-l completa, ... (vezi toată discuția)