avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O persoana juridica poate activa ca manager intr-o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O persoana juridica poate activa ca manager intr-o societate

O persoana juridica poate activa ca manager intr-o societate cu raspundere limitata? Daca imi puteti indica si un text de lege unde se precizeaza, in L. 31/1990 nu am gasit.. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 22:39, 10 Ianuarie 2015
O persoana juridica poate fi administrator (manager) al unei SRL.
Solutia rezulta din interpretarea art. 7 lit. e) si a art. 8 ind.1 lit. b) din Legea nr.31/1990.
Dar o persoana juridica poate detine functia de director intr-un S.R.L.?
O societate comerciala nu poate detine calitatea de "director" intr-o alta societate, eventual de prestator in baza unui contract de prestari servicii.
Calitatea de director se obtine in baza unui contract individual de munca (supus prevederilor dreptului muncii), pe cand cea de administrator in baza unui mandat de administrare (supus prevederilor codului civil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator salariat deacroxana deacroxana Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: \"conducerea societatii este efectuata de catre ... (vezi toată discuția)
Intrebare ni65 ni65 Suntem o SC de transport marfa cu 2 administratori, este obligatoriu sa incheiem contracte de munca in conditiile in care noi ocupam toate ... (vezi toată discuția)
Salariu administrator cristinasergiu cristinasergiu Buna ziua,se poate va rog sa-mi spuneti si mie daca un administrator poate fi angajat si pe o functie de executie si daca poate ,el poate primi salariu? (vezi toată discuția)