avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre suspendare PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre suspendare PFA

Sunt angajata la stat, iar pe langa asta am un pfa. Urmeaza sa nasc si sa stau un an acasa, primind 85% din venituri, dar numai din ce am gastigat de la stat. Nu ma intereseaza sa declar si veniturile de pe pfa. In acest an de stat in ccc sunt absolut obligata sa suspend activitatea pfa-ului :sorry:sau sa il inchid. Nu pot pur si simplu sa declar venituri zero si sa il las balta asa cum e??? De ce sa mai platesc taxa de suspendare, iar ulterior alta taxa de reluare a activitatii????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 6 Ianuarie 2015
1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului spune ca la calculul indemnizatiei pentru conecdiu crestere copil (CCC) se au in vedere toate veniturile profesionale impozabile (deci inclusiv cele din activitatea de PFA).
- Daca renuntati la luarea in calcul a veniturilor din activitatea de PFA este in dezavantajul dvs. pentru ca veti avea o indemnizatie pentru CCC mai mica.

2. - Tot OUG 111/2010 mai spune ca pe perioada de CCC puteti cumula indemnizatia cu venituri din activitati profesionale in suma de 3.000 lei pe an calendaristic.
- Pentru clarificarea acestei situatii trebuia sa apara modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010, modificari care nu au aparut pana acum.


emma30 a scris:

... De ce sa mai platesc taxa de suspendare, iar ulterior alta taxa de reluare a activitatii????



Taxele şi tarifele pentru operaţiunile efectuate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale sunt stabilite prin acte normative.

Prin urmare, daca solicitati suspendarea activitatii va trebui sa platiti acea taxa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si concediul de maternitate Rujbecka Rujbecka Buna ziua, sunt Pfa si am nascut, prin urmare am intrat on concediu de maternitate si mi-am suspendat activitatea ca sa pot primii banii si mai apoi ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa pe perioada ccc? oanaharsa oanaharsa Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului si nu stiu daca este obligatoriu sa imi suspend activitatea PFA. Sunt angajata cu norma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere si ingrijire copil comangheorghe comangheorghe as dori sa stiu daca sotia mea (angajata de 2 ani) beneficiaza de indemnizatie de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani avand in vedere ca are si un PFA ... (vezi toată discuția)