avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare PFA pe perioada CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare PFA pe perioada CCC?

Buna ziua
Urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului si nu stiu daca este obligatoriu sa imi suspend activitatea PFA. Sunt angajata cu norma intreaga si doresc sa imi iau concediu 2 ani asa ca nu conteaza veniturile din PFA la plafonul de 1200 ron. Nu stiu daca voi face sau nu incasari anul acesta pe PFA, probabil doar anul viitor. Se poate sa nu imi suspend PFA?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 29 Martie 2015
1. S-a modificat OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si acum spune ca pe perioada de concediu crestere copil (CCC) se poate obtine un venit profesional impozabil de 3.000 lei pe an calendaristic.

2. - Dar nu au aparut inca modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 pentru a vedea care sunt sursele din care se pot obtine aceste venituri.
- De aceea va recomand sa intrebati la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro


Va multumesc pentru raspuns
Legea este aplicabila si fara existenta acelor Norme.

Prin urmare, pentru a se primi dosarul fara alte impedimente va puteti suspenda activitatea PFA-ului, urmand ca dupa aprobarea acestuia sa va reluati activitatea ca PFA cu atentie sporita asupra cuantumului veniturilor realizate pe durata unui an calendaristic care nu pot depasi maxim 6 ISR (maxim 3000 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de crestere a copilului reactor reactor Buna seara, Doresc sa intru in concediul de crestere a copilului iar indemnizatia primita pe perioada stabilita de comun acord cu angajatorul (1 an) ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)