avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Decontarea pe firma a taxelor vamale pentru colete ...
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Decontarea pe firma a taxelor vamale pentru colete catre SUA

Buna ziua,

Detin un magazin online si vand produse (tablouri) in SUA.
Pana acum am platit taxele de livrare la Posta Romana ca si persoana fizica, dar as dori sa le decontez pe firma.
Stiu ca metoda clasica ar fi sa fac o declaratie vamala si sa primesc un numar EORI, si sa platesc taxe vamale. Problema este ca produsele nu au o valoare foarte mare (maxim 150 euro/colet), asadar ca sa raman cu un oarecare profit nu doresc sa platesc si taxe vamale.

Am o cunostinta care are un magazin asemanator si face livrarea din Bucuresti. Acolo reuseste sa trimita coletele fara taxe vamale si cu factura pe firma pentru ca valoarea unui colet este sub 150 euro, pentru ca ar fi o reglementare in acest sens.

In Brasov insa, de unde trimit eu coletele, functionarii de la posta spun ca nu au auzit de asa ceva si singura metoda ar fi cea cu declaratia vamala.

M-ati putea putea ajuta asadar sa gasesc un document oficial unde scrie clar despre acea limita de 150 euro si sa merg la posta in Brasov sa il arat functionarilor? Sau se poate ca doar la Bucuresti sa fie diferit? (am vorbit si la Cluj, aceeasi poveste ca la Brasov)

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
sergiu_nichitean, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prin curierat rapid NituC NituC Buna ziua , Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte . Am inteles ca daca ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)