avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca

Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca.
Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e peste drum de Tribunal, sa poata exista influente mafiote care sa afecteze in egala masura ambele institutii. Exact acelasi argument ca si in cazul stramutarii.
Va rog sa ma sfatuiti cum pot face asa ceva.

Mai concret, trebuie sa fac pur si simplu recurs la ICCJ, care ar constata ca e inadmisibil. Dar introducand cu aceasta ocazie exceptia de neconstitutionalitate, va trebui mai intai sa il trimita la CCR??
Cel mai recent răspuns: ContSters352260 , utilizator 16:14, 17 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Am omis sa precizez ca desigur este admirabil ca acum se pot ataca cu apel, spre deosebire de inainte cand se puteau ataca doar cu recurs.
Insa eu vreau sa fie atacabile si cu apel, si cu recurs!
Sau poate nu ma intereseaza neaparat sa fie 2 grade de jurisdictie, dar vreau neaparat sa ma pot adresa ICCJ, sa bypassez mafia locala!
Pana si contestatie in anulare tot la CA trebuie sa depun...

Exista vreorice modalitate prin care ma pot adresa ICCJ??

Daca ridic exceptia de neconstitutionalitate in fata instantei de fond sau in fata instantei de apel, atunci pe buna dreptate vor refuza sa seziseze CCR, deoarece nu va fi avut nicio legatura cu obiectul cauzei!
~ Conținut șters la cerere ~
adriana_c a scris:

curtea de apel nu va trimite recursul declarat de dvs. la ICCJ, pentru ca in competenta ICCJ nu intra judecarea conflictelor de munca.


Totusi, eu nu am citit concluzia asta din textul de lege mentionat.
Instanta a carei hotarari se ataca doar verifica conditiile de forma ale cererii, respectiv sa scrie numele, semnatura etc.
Cum ar putea CA sa se pronunte asupra competentie ICCJ? ICCJ e suprema si are competenta in toate materiile.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

S-a admis cererea de exceptie misugeorge misugeorge sa traiti. inalta curte de casatie si justitie a admis cererea prin care am invocat exceptia neconstitutionalitatii articolului 483 aliniatul 2 din codul de ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de neconstitutionalitate in recurs (litigiu de munca) ContSters381905 ContSters381905 bunaseara. am pierdut la apel litigi de munca dupa noul cod procedura civila. hotararea este definitiva, insa cu toate acestea doresc sa fac recurs. as dori ... (vezi toată discuția)