avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... S-a admis cererea de exceptie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

S-a admis cererea de exceptie

sa traiti. inalta curte de casatie si justitie a admis cererea prin care am invocat exceptia neconstitutionalitatii articolului 483 aliniatul 2 din codul de procedura civila, si a trimis tot dosarul catre curtea constitutionala. Ce trebuie sa fac mai departe? Sunt sanse ca Curtea Constitutionala sa admita exceptia raportat la cauza mea, deoarece curtea de apel a judecat stramb apelul. s-a facut o mare nedreptate.



[Mesaj editat - 2.1 din regulament. Vă rog să nu mai generalizați.]
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: misugeorge , utilizator 00:27, 13 Mai 2016
Aveți dreptul de a motiva în continuare excepția de neconstituționalitate.
Se va judeca de Curtea Constituțională excepția.
Doar aceasta instanta poate admite sau respinge excepția de neconstituționalitate.
si ce se va intampla in continuare cu recursul? ce trebuie sa scriu cand mi se va comunica raportul asupra admisibilitatii in principiu? sa cer suspendarea recursului pana la rezolvarea exceptiei de catre Curtea Constitutionala?
Puetei solicita suspendare conform art.413(1) pct.1 NCPC.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
misugeorge, utilizator
Revin cu cateva intrebari.
Conform codului de procedura civila instanta inaltei curti ar trebui sa-mi comunice raportul asupra admisibilitatii in principu asupra recursului.
?? In acel raport instanta va verifica daca motivele invocate impotriva hotararii de la apel se incadreaza in cele prevazute la art 488??? sau instanta se va apleca doar asupra exceptiei de inadmisibilitate a recursului, fara a mai pune in discutie cele de la art 493 alin. (3) din ncpc?
Daca instana nu va pune in discutie cele de la art 483 alin. (3), pot cere refacerea raportului?
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2016
misugeorge, utilizator

Alte discuții în legătură

Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca aidu aidu Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca. Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e ... (vezi toată discuția)
Recursul in ncpc Just-drept Just-drept Dacă reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488, se poate solicita respingerea recursului introdus de ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)