avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am facut un antecontract la notar, iar intre timp ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am facut un antecontract la notar, iar intre timp vanzatorul a fost arestat preventiv

Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron din 100000ron. Clauza in antecontract: daca se razgandeste cumparatorul, pierde avansul, iar daca se razgandeste vanzatorul, da dublu inapoi. Intre timp, pe data de 10 decembrie, vanzatorul a fost arestat preventiv pentru contrabanda de tigari. Ce se poate face in continuare? Cum pot sa finalizez actele de vanzare cumparare sau in cazul mai putin fericit, sa imi recuperez banii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:34, 8 Ianuarie 2015
Da, in mod obligatoriu trebuie facute verificari insa trebuie sa gasiti notar care sa vrea sa mearga la locul de detentie in primul rand intrucat degeaba se poate vinde daca notarul nu merge la inchisoare...
Daca se achita un onorariu mai consistent poate ca se gaseste pana la urma un notar care sa mearga si la puscarie(pentru a lua macar imputernicirea). Si probabil ca ati achitat si un acont, pe care acum l-ati cam pierdut. Verificati la Cartea Funciara sa nu fie notate ceva interdictii dupa care consultati un notar, daca nu va luati un avocat pentru recuperarea banilor(daca ati platit ceva avans).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de solid este un contract de vanzare-cumparare daca vanzatorul ar putea avea declansata procedura de punere sub sechestru a bunurilor yoniro84 yoniro84 Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron ... (vezi toată discuția)
Pacaliti de agentia imobiliara mihaela_andrei25 mihaela_andrei25 Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament la o agentie imobiliara in urma caruia am dat un avans de 1000euro, urmand ca in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil ContSters87348 ContSters87348 buna ziua! va rog sa ma sfatuiti care e cea mai buna cale de urmat la achizitionarea unui apartament, situatia concreta fiind urmatoarea: doresc sa cumpar ... (vezi toată discuția)