avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general hg ce stabileste adaosurile maxime
Discuție deschisă în Contabilitate în general

hg ce stabileste adaosurile maxime

cf. lg.12/90 republicata la art 1 lit n

n) ,,depasirea de catre orice operator economic a adaosurilor maxime stabilite prin hotarari ale Guvernului, la formarea preturilor de vanzare cu amanuntul, indiferent de numarul verigilor prin care circula marfurile......"


nedumerirea este ca nu am gasit h.g ce stabilesc adaosurile maxime la formarea pretului de vanzare cu amanuntul ce pot fi practicate( doar la tigari preturi maximale), stie cineva unde le gasim?o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:06, 7 Iunie 2009
HOTÃRÂREA
Nr. 206 din 7 mai 1993
privind unele măsuri pentru continuarea liberalizării preţurilor şi tarifelor
Emitent: Guvernul României
apărută în Monitorul Oficial nr. 136 din 28 iunie 1993
Aici era ceva
Legea 12 / 1990 a fost modificata de mai multe ori. Acum vad ca a fost republicata in M.O. 291/05.05.2009. Oare ne intoarcem la limitarile si restrictiile din 1990 ?
Daca ar fi numai art. 1 lit. n) as interpreta ca se refera la acele produse si servicii al caror pret si este stabilit lka nivel national sub supravegherea si cu aprobarea autoritatilor de stat : electricitate, gaz, etc. Asta pentru ca se refera la practicarea " adaosurilor maxime stabilite prin hotarari ale Guvernului".
Dar am citit intreaga lege 12 republicata si sunt alte aberatii preluate din 1990 , inclusiv declararea adaosului comercial la organe...inainte de practicarea lor.
E o greseala. Nu cred ca ne intoarcem inapoi cu 20 de ani.
Pai nu suntem prea departe de 1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Republicarea legii 12/1990 -protejare populatie impotriva unor act.comerciale ilicite Magda Staicu Magda Staicu In Mof 291/05.05.2009 apare legea 12 republicata . Intrebare : Credeti ca prevederea art 1 lit f) f)nedeclararea de către operatorii economici la ... (vezi toată discuția)
Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Declaratia adaos comercial legea12/1990 republicata Primainvest Consulting Ltd. Primainvest Consulting Ltd. Buna ziua, Am citit recent pe internet ca firmele sunt obligate sa depuna la finante o Declaratie privind Adaosul Comercial Maxim (in baza Legii 12, MO ... (vezi toată discuția)