avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazierul ma incurca la obtinerea vizei pentru SUA?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazierul ma incurca la obtinerea vizei pentru SUA?

Buna ziua,

Lucrez la o firma de IT si sunt subcontractat unui client din SUA. Anul acesta in iulie, clientul imi va asigura mie si catorva colegi drumul si cazarea pentru o excursie la sediul din California.

Firma o sa ne ajute la obtinerea vizei. Eu personal va trebui sa-mi fac si pasaport.

Insa eu sunt intr-o situatie mai speciala. In februarie 2010 am fost condamnat la 10 luni de inchisoare cu suspendare. Asadar au trecut cele 10 luni plus cei 2 ani perioada de incercare, dar banuiesc ca in cazier tot mai apare ceva.

Ma va incurca cu ceva cazierul la obtinerea vizei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:56, 7 Ianuarie 2015
Verificați daca a fost operata reabilitarea, care in mod normal asa ar trebui. Daca nu, încercati sa introduceți o astfel de cerere. Cu privire la obținerea acestei viza, este delicat a se da cu părerea ptr ca sunt imprevizibili cei care analizează cererile.
Daca ati declara ca n-ati avut niciodata probleme cu justitia si s-ar prinde ca nu a fost asa, ati putea primi interdictie pe SUA (inclusiv la tranzitarea pe aeroporturi americane, ca aeroporturile SUA sunt in intregime considerate teritoriu national de cum puneti piciorul pe ele). Altfel, au mai fost cazuri de romani ademeniti in SUA ca sa-i bage la inchisoare si sa-i judece pentru infractiuni informatice comise in SUA sau contra cetatenilor americani.
pentru vize temporare nu se cere extras de cazier judiciar
tgeorgescu a scris:

... (inclusiv la tranzitarea pe aeroporturi americane, ca aeroporturile SUA sunt in intregime considerate teritoriu national de cum puneti piciorul pe ele)...

dacă ar fi așa, nimeni (cu excepția celor din țările din visa waiver) nu ar putea să mai facă tranzit prin aeroporturile americane.

Din momentul in care ati intrat intr-un aeroport american nimic nu va opreste sa luati un zbor intern sau sa luati un taxi. Orice cetatean strain care nu este scutit de obligatia de a avea viza trebuie sa obtina viza de tranzit pentru a putea intra pe un aeroport american, inclusiv pentru a tranzita catre un zbor catre alta tara decat SUA. Vezi de ex. [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in sua.cei de la aeroport au in baza de date antecedentele mele penale? Dumitru999 Dumitru999 Salut.Am asa o intrebare...daca mi se deschide viza la ambasada SUA si eu plec in SUA poate sa intoarca inapoi din cauza ca nu am cazier juridic cu mine?Si ... (vezi toată discuția)
Intrare in sua cu pasaport maghiar raluca1979 raluca1979 Buna ziua.Daca se poate, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: o persoana care are 2 refuzuri de viza de la Ambasada Sua din Romania are nevoie de viza la ... (vezi toată discuția)
Pot obtine viza sua? ioanajackson ioanajackson Buna ziua. Am plecat in SUA acum doi ani cu viza j1 si am ramas acolo dupa expirarea vizei. M-am intors in tara acum o luna fara nici o problema pe aeroport. ... (vezi toată discuția)