avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... card sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

card sanatate

Buna ziua.vreau sa va rog sa îmi spuneti daca e legal ce cer cei de la CAS,adica sa merg eu 60 de km pana la ei sa depun o cerere si sa plătesc un nou card de sănătate pt ca ei au trimis cardul sotiei cu numele de fata.mentionez ca nunta a fost făcută in iunie iar cardul l.am primit in noiembrie.multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 7 Ianuarie 2015
Art. 6. - Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX „Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate” din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii,
.....
(3) Asiguratul suporta contravaloarea cardului national in situatia solicitarii eliberarii unui duplicat ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorarii acestuia, precum si in situatia modificarii datelor personale de identificare, potrivit art. 332 alin. (5) din Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Da,multumesc,dar chestia e ca ei au trimis cardul cu numele gresit.sau poate fi vina medicului de familie ca nu si-ar fi actualizat datele la timp?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
alinludus, utilizator
Cred ca este vina lor , daca ati anuntat din timp modificarea numelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de sanatate Kalaf Kalaf Sunt un cetatean strain cu sedere permanenta in Romania, platesc asigurarile de sanatate de 15 ani, apar la CAS ca asigurat si nu am un card de sanatate ... (vezi toată discuția)
Card sănătate expirat martie 2019 ionela11 ionela11 Bună seara, Mi a expirat cardul de sanatate in martie anul acesta... Ce trebuie sa fac? Am citit ca valabilitatea cardurilor s a prelungit cu doi ani?... ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate pentru student care studiaza in marea britanie mrnvladu mrnvladu Fiul meu este din toamna aceasta student in Marea Britanie. Casa de Asigurari de sanatate a refuzat sa ii elibereze cardul european de sanatate motivand ca ... (vezi toată discuția)