avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate

Sunt un cetatean strain cu sedere permanenta in Romania, platesc asigurarile de sanatate de 15 ani, apar la CAS ca asigurat si nu am un card de sanatate emis.
Am contactat CAS si mi sa spus : Cardurile se emit aleatoriu si trebuie sa astept!

Azi am fost le medicul de familie si mi a spus ca " are impresie ca nu se emit carduri de sanatate pentru cetateni sraini, doar o adeverinta".

Vreau sa va intreb daca este adevarat ca cetateni straini nu beneficiaza de cardul de sanatate ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 19 Septembrie 2015
Persoanele care n-au primit cardul de sanatate pana astazi nu trebuie sa-si faca griji. Conform CNAS, acestea beneficiaza de servicii medicale dupa o simpla verificare in sistem a calitatii de asigurat.

"Pentru asiguratii care nu au primit cardul de sanatate, furnizorii de servicii medicale vor verifica in sistem calitatea de asigurat a pacientului pentru a-i oferi serviciul necesar. Serviciile medicale acordate fara card de sanatate vor fi monitorizate separat. Se vor face demersurile necesare pentru transferul cardurilor de la o casa de asigurari la alta, pentru a inlesni punerea in posesia asiguratilor a cardurilor de sanatate", scrie intr-un comunicat de presa publicat de CNAS.
Sursa: [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns, stiu ca pot beneficia de serviciile medicale daca nu am un card emis, intrebarea iera ne avand cetatenia Romana o sa am un card de sanatate sau este doar pentru cetateni romani. Vreau sa citesc legea cardului de sanatate " daca exista" si sa verific daca Acest card de sanatate este doar pentru cetatenii roman. Vreau sa i dau in judecataX-( ca platesc de 15 ani toate taxele inclusiv cele de sanatate.
Asa dar daca stiti unde gasesc legea si articolul referitor la beneficiari de card.

Va multumesc
Vedeti HG 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX "Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii

[ link extern ]


si

titlul IX "Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurări de sănătate dandan7 dandan7 Bună ziua, Sunt student, am peste 26 de ani şi nu am asigurări de sănătate. Am nevoie de adeverinţe medicale pentru facultate. Sunt obligat să am ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate pentru student care studiaza in marea britanie mrnvladu mrnvladu Fiul meu este din toamna aceasta student in Marea Britanie. Casa de Asigurari de sanatate a refuzat sa ii elibereze cardul european de sanatate motivand ca ... (vezi toată discuția)