avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat care se pensioneaza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat care se pensioneaza

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Am un angajat care si-a depus cerere de pensionare in data de 24.10.2014.
In data de 07.01.2015 a primit decizia de pensionare prin posta, aceasta fiind datata cu 18.12.2014, el fiind inca angajat al societatii noastre .
Avand in vedere ca angajatul nostru doreste sa lucreze in continuare la societatea noastra, ce trebuie sa facem cu contractul lui de munca ?
Ce obligatii sunt in sarcina noastra (a angajatorului) legate de cele trei date specificate mai sus.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 8 Ianuarie 2015
Despre ce pensie este vorba?
Este vorba de pensie la limita de varsta.
In acest caz, c.i.m. trebuia incetat de drept, conform art.56 alin.1 lit.c C.mun., la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, situatie care in cazul dvs nu s-a intamplat.

In practica intalnita, angajatorul inceteaza c.i.m. la data comunicarii deciziei de pensionare si apoi incheie un alt c.i.m.

Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Epigonii Epigonii Buna ziua, va rog frumos imi puteti spune ce trebuie sa fac daca azi am primit decizia de pensionare dar inca sunt angajata. E vorba de pensie ptr limita de ... (vezi toată discuția)