avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cotizatie sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cotizatie sindicat

as dori sa stiu si eu cuantumul cotizatiei sindicat la un membru si la un nemembru al acestuia?
Cel mai recent răspuns: giulia75 , utilizator 15:28, 12 Ianuarie 2015
Buna ziua,

Despre ce sindicat vorbiti? Cautati Regulamentul acestuia, daca exista, sau adresati-va direct catre conducere.

Succes,
Cotizatia pentru membrii de sindicat este prevazuta in statutul organizatiei de sindicat.

Pentru salariatii care nu sunt mebrii de sindicat nu se plateste cotizatie la sindicat. In unele ccm sau in fostul CCMN se prevede/prevedea ca "partile contractante vor conveni, printr-o clauza expresa, ca salariatii asupra carora se intind efectele contractului colectiv de munca negociat, altii decat membrii de sindicat, sa plateasca o contributie pentru desfasurarea negocierilor colective, care sa nu fie mai mica de .... % din salariu dar care sa nu depaseasca valoarea contributiei sindicale. Aceasta contributie urmeaza a forma un fond separat utilizat exclusiv pentru pregatirea si desfasurarea negocierilor colective."
este vorba de sindicatul salariatiilor din cadrul unei societati comerciale ce are ca obiect de activitate principala cod caen 3811-colectarea deseurilor nepericuloase
In general , prevederile privind cotizatia sindicala sunt prevazute in statutul organizatiei sindicale , indiferent despre ce sindicat este vorba.

Referitor la cotizatia nemembrilor trebuie verificat ccm-ul la nivel de unitate.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contributia nemembrilor de sindicat amisilisteanu amisilisteanu Ce lege reglementeaza contributia nemembrilor de sindicat? (vezi toată discuția)
Contributie sindicat pentru nemembrii de sindicat iuliandum iuliandum Buna ziua, Situatia se afla in felul urmator: Am fost membru de sindicat pana cand am fost exclus din aceasta organizatie intrucat am semnat o plangere ... (vezi toată discuția)
Lamuriri contributie nemembri sindicat teodora27 teodora27 Buna ziua, Am citit despre acest subiect raspunsurile din acest forum dar am ramas cu 3 nedumeriri: 1. sunt sau nu obligati liderii de sindicat sau ... (vezi toată discuția)