avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Conditii infiintare birou de mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Conditii infiintare birou de mediator

Doresc sa ma ajutati sa imi pot lamuri in mod real informatiile privind deschiderea unui cabinet de mediator in cazul meu.Sunt absolvent de Drept 2014 si inscris curand la un master tot in domeniu.Legislatia privind conditiile de a fi mediator si anume Art. 7 din legea 192/2006 m-a bulversat putin.Sa am experienta 3 ani in munca. Orice munca? Paznic de exemplu? Mi se pare aberant,adica ce se urmareste prin aceasta vechime in orice domeniu? Respectarea unui job?A unui program? Dupa aceea trebuie sa urmez un curs de formare a mediatorilor organizat de catre unul dintre cei cinci furnizor de formare autorizati in acest sens de catre Consiliul de Mediere. Legea spune si asta:
"a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere" Cum spuneam sunt la master in domeniu,dar de unde stiu ca e avizat de Consilul de mediere? Pentru ca am cautat si Consilul nu avizeaza nici un master,ci dimpotriva trebuie NEAPARAT sa faci cursul de 1000 de euro.
Reamintesc litera f) din art.7 din lege:
absolvirea cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;Dar daca consilul nu avizeaza nici un master,mai conteaza masterul ? Sau obligatoriu trebuie facut cursul de mediator?

Astept un raspuns cu celeritate,

Multumesc anticipat.









Dacă programul de master este acreditat, fiind alternativa la absolvirea cursului de formare a mediatorilor, desigur că veți putea profesa fără a urma cursul de formare. Dacă nu este acreditat, oricum veți avea un plus de cunoaștere, care vă va folosi foarte mult în exercitarea profesiei de mediator.
Nu comentez despre faptul că nu există programe de master în domeniu avizate de Consiliu.
Cât privește vechimea în muncă, legea nu prevede domeniul în care să existe această vechime.Însă ideea este aceea de a avea un minim de experiență în munca cu omul.
Multumesc de raspuns.Daca legea spune de un master avizat,care sunt acelea? Aveti idee? Eu nu gasesc nici un master avizat de Consilul si nu inteleg.Cum verific daca masterul pe care il urmez e avizat de Consilul?

Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
TifreaAnca, utilizator
Pentru a primi un raspuns pertinent, adresati o cerere Consiliului de Mediere. Mentionati toate informatiile necesare, in privinta masterului pe care il parcurgeti, si solicitati o hotarare a Consiliului in acest sens.
In privinta vechimii in munca, nu aveti alta solutie.
Multumesc de informare.Se considera voluntaritul vechime? Stiu doar zvonuri,inca nu am cautat legislatie, ca voluntariatul ar fi recunoscut ca vechime in munca?

Se pare că voluntariatul este , conform noii legi a voluntariatului, experiență profesională și va conta la angajare, adică cineva care deține certificat de voluntariat își va putea găsi mai ușor un job .Nu cred însă că poate echivala cu vechimea în muncă.În orice caz, Consiliul de Mediere vă poate clarifica mai bine acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Mediator - cine poate intra in profesie? lala_larisa lala_larisa buna ziua. am o nelamurire: Art. 7 din legea 192/2006 lit c spune ca poate deveni mediator persoana care \\"are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)