Buna ziua.Am o problema cu un nou angajat. Este angajatul societatii noastre de la mijlocul lui noiembrie. Dupa nici o luna a cazut fracturandu-si degetul. Medicul i-a emis 3 certificate medicale: 1(initial) pentru perioada din decembrie,iar alte 2 (in continuare) pe ianuarie, dar toate 3 au codul 01.Deci neavand stagiu de cotizare nu il pot plati pe primul...pana aici e ok..sa zicem...pe celelalte insa din ianuarie le pot plati pentru ca va completa stagiul minim de cotizare. Intrebarea mea este: daca pe primul nu il pot plati (care este initial) cum platesc cel de al doilea medical: initial sau in continuare, pentru ca mi-e teama sa nu mi-l refuze la Casa de Asigurari de Sanatate.
am rezolvat problema ! am sunat la Casa de Asigurari ,le-am explicat cazul si mi-au spus ca dat fiind faptul ca nu are stagiu de cotizare pentru primul certificat medical, sa il platesc pe al doilea ca fiind initial chiar daca el figureaza bifat la casuta "in continuare". O alta posibilitate ar fi fost sa intru in legatura cu mediul care a emis certificatele si sa il rog sa schimbe la al doilea certificat "in continuare " cu "Initial", dar e mai complicat...oricum discutia ramane deschisa si astept in continuare parerile d-voastra,dat fiind faptul ca de cele mai multe ori, pentru o virgula sau un punct nepuse bine, legile sunt interpretative.
Concediu medical
steaua59
cind esti in concediu medical pttr. o boala obisnuita sa zicem o luna si pe urma faci intrerupere o luna si din nou iei concediu medical cine plateste ... (vezi toată discuția)