avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare liniste publica de catre politist
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare liniste publica de catre politist

Am niste vecini care sunt politisti si sunt si rude, adica sunt cumnati. Unul din politisti locuieste in chirie in apartamentul de sub mine si este ginerele sefului de scara. Celalalt politist este baiatul sefului de scra si locuieste pe acelasi etaj cu cumnatul sau, insa in partea opusa. De aproape 2 ani de zile, deranjeaza linistea doar noaptea, dupa ora 22.30 si pana pe la 2 sau 3 noaptea.
Am mers la ei la usa de nenumarate ori si i-am rugat sa inceteze cu petrecerile si sa ne lase sa ne odihnim. A avut efect doar pentru cateva zile iar apoi petrecerile au fost reluate la aceleasi ore nocturne, doar ca de data asta fara muzica, doar cu rasete, lucruri trantite si multa larma.
L-am sunat pe seful de scara la 2 noaptea, de 2 ori si l-am rugat sa ii potoleasca. A avut si asta efect insa tot pe durata scurta.
M-am intalnit cu seful de scara si am discutat omeneste, am crezut eu, situatia creata de copii lui si l-am avertizat ca daca nu inteleg sa se potoleasca si sa ne lase sa dormim noaptea, voi suna la politie si se va lasa cu sanctiuni, ceea ce nu ar fi tocmai placut avand in vedere ca ambii, atat fiul cat si ginerele sau, sunt politisti si ar trebui sa apere si sa pastreze linistea publica nu sa o tulbure si sa o provoace.
Astazi am stat de vorba cu fata sefului de scara, cea care locuieste sub mine si al carui sot e politist, si am intrebat-o frumos in ce limba trebuie sa-i vorbesc ca sa inteleaga ca am dreptul sa dorm noaptea in casa mea si ca petrecerile ar trebui sa fie limitate macar pana la ora 23, iar ea mi-a raspuns cu sictir si greata ca "in casa ei nu-i spun eu cand sa-si primeasca musafirii si ca face ce vrea si daca nu pot sa dorm din cauza lor e problema mea si nu am decat sa reclam ca nu o sa ma bage nimeni in seama"

As dori sa stiu ce masuri pot fi luate impotriva lor, sau mai bine zis va avea efect apelul la 112 sau se va musamaliza toata situatia asta pentru ca ei lucreaza in politie?
Exista vreo lege care ii sanctioneaza pe politisti pentru asemenea fapte ce nu sunt in contradictie cu profesia lor?
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Loredana Puscasu,
Cel mai recent răspuns: Loredana Puscasu , 08:33, 15 Ianuarie 2015
[...]sa apere si sa pastreze linistea publica nu sa o tulbure si sa o provoace
:thumbup:

M-am amuzat copios, aveti un stil sprintar, spumos, citindu-va postarea gandul ma duce la marii povestitori si mai ales la Creanga.
Ce va fi si cum va fi cand veti telefona la 112 pe la 3:00 AM.... mai cooptati in actiunea pe care o puneti la cale cativa vecini.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Admin, administrator
Multumesc pentru complimente! Daca v-am amuzat cu stilul meu de a reda faptele, ma bucur si trag concluzia ca sunt si nervii folositori la ceva (sunt un car de nervi dupa discutia avuta azi cu fata sefului de scara si de sictirul ei, de sotie de politist, cu care a tratat aceasta problema)
Ati sesizat foarte bine "prieteniile" lor cu ceilalti locatari. Nu are prieteni in bloc mai ales ca e foarte spurcata la gura si acum ca s-a maritat cu un politist fumurile si aerele au atins cote inalte. Iar vecinii, majoritatea sunt pensionari, si nuintervin. Se multumesc sa pandeasca din spatele vizorului si sa le faca altii treaba. Problema e ca ei pot dormi ziua insa eu trebuie sa ma duc la servici dimineata.
Totusi as avea nevoie de suport legal pentru a putea sa-mi recastig dreptul de a dormi in casa mea dupa ora 22.00. Refuz sa cred ca legile nu ne mai apara si ca toti infumuratii ne joaca pe degete doar pentru ca poarta o haina dferita de a mea.
Asa ca inca mai astept sugestii si strategii, bazate pe suport legal,cu privire la tulburarea linistii publice si sanctionarea acestui abuz facut de domnul politist.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Loredana Puscasu,
Sunati la 112 iar in cazul in care continua incepeti sa formulati sesizari in scris la inspectoratul judetean de politie sau direct la IGPR.
Daca i-as inregistra, ar fi luate in calcul, ca si probe, aceste inregistrari?
Pentru situatia prezentata,nu riscati sa apelati la serviciul de urgenta 112,deoarece nu se incadreaza in situatiile legal prevazute si de competenta serviciului de urgenta
Puteti sesiza oficial politia responsabila domiciliului dvs,puteti solicita implicarea politistului de proximitate
Avand in vedere "pozitia" vecinului,puteti sesiza oficial IPJ,sau conducerea MAI

Alte discuții în legătură

Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)
Perturbarea linistii publice olteanugeo olteanugeo Buna ziua, M-am mutat acum 9 luni intr-un complex rezidential nou construit. De la inceput o parte dintre vecini au tot dat petreceri (de casa noua, zi ... (vezi toată discuția)
Problema caini la bloc remusica04 remusica04 Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, intr-un apartament de 70 mp si am o problema cu vecinii de deasupra. Ei au un caine doberman si pentru al doilea an la ... (vezi toată discuția)