avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi?

Buna ziua.
De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de saptamina, totul se asezoneaza cu chefuri urlate pina tirziu in noapte, pe la ora 2.
In cele din urma nu am mai rezistat si am facut o sesizare la politia de proximitate. Nu am vrut sa sun la urgente, ca sa nu tin liniile ocupate. Cazul inca se cerceteaza, sa vedem. In orice caz, politistul mi-a spus ca este mult mai util sa sun la 112.
Drept care, in timpul unui chef care a inceput pe la 7 seara, am sunat la 112 si a venit un echipaj. Mi-a luat datele, a urcat la vecini si au plecat in citeva minute, zicindu-mi sa mai sun daca nu se potolesc pina la ora 24. OK... Nu s-au potolit deloc, asa ca dupa ora 24 am mai sunat o data, desi ma simteam tare prost, sau cel putin tare nefericita ca sint in postura asta. Echipajul a venit iarasi repede, iar mi-au luat date si au urcat la vecinii de sus. Si iar politistii au coborit in nu mai mult de citeva minute... Nu inteleg! Iar cheful a continuat mult si bine, cu aceeasi galagie.
Stie cineva care e procedura? Si daca poate sa dureze atit de putin? Nu pun eu sub semnul intrebarii metodele politiei, doar ca, in acest caz, nu inteleg cum merg lucrurile. Mai ales ca efectul (cel putin imediat) e ca inexistent, din moment ce galagia ramine aceeasi. Si ma lasa cu intrebarea: ce fac data viitoare cind incerc sa lucrez/dorm/gindesc/citesc si vecinii mei petrec cu urlete pina la 2 noaptea?

Multumesc mult,
a.
Mergeti in audienta cu un memoriu prin care explicati situatia la comandantul politiei de care apartineti si explicati ca pana in prezent nu s-au luat masuri.
Eventual,faceti o sesizare scrisa la Politia Capitalei-serviciul de ordine publica si explicati situatia si faptul ca nu au fost luate masuri
Problemele intre vecini se rezolva cu mult tact si mai putin cu politia. Politia, prin masurile legale nu face altceva decat sa accentueze conflictul. Daca politia i-ar lega fedeles si le-ar pune scotch la gura cu siguranta ca noii dumneavoastra vecini ar fi in imposibilitate de a mai face galagie, insa politia nu poate face mai mult decat sa incheie un proces verbal de contraventie prin care amendeaza vecinii galagiosi. Politia pleaca, amenda ramane, petrecerea continua, galagia sporeste, conflictul dintre vecini se accentueaza.
Problema ar fi trebuit studiata putin. Noii dumneavoastra vecini fac galagie finndca sunt galagiosi sau fiindca sunt proaspat mutati in imobil? Sunt unii care fac petreceri de casa noua pana cand le trec pragul noii case toti cunoscutii lor, apoi se linistesc.
Asa cum spunea si "abcdeadi", acest gen de conflicte sunt destul de greu de aplanat prin interventia politiei. Din cele ce ne-ati scris, nu apare ca ati vorbit cu noii dumneavoastra vecini. Incercati sa discutati omeneste cu ei, dar fara tipete, urlete si amenintari "chem politia", "o sa vedeti voi ce o sa patiti".
Comunicarea este cheia rezolvarii multor probleme in viata de zi cu zi intr-o asociatie de proprietari/locatari daca este folosita cu calm si tact.
Din pacate, viata si noile tendinte ale societatii ne fac sa uitam sa comunicam civilizat si unora le este mai usor sa injure sau sa loveasca.
Multumesc pentru raspunsuri,

Da, am vorbit si eu cu ei, ultima data ieri, cind eram foarte obosita si ei, in continuare, foarte galagiosi si a-toate-trintitori pe podea, respectiv tavanul meu. Au parut sa inteleaga, si ca peretii sint foarte subtiri, deci orice bocanitura se aude inzecit la mine, si ca sint obosita si am nevoie de liniste sa na odihnesc putin, si au promis ca vor face liniste. Dar a fost la fel si acum e la fel. Intre timp a mai fost si o petrecere cu urlete si bubuituri in tavan... Deci da, vorbisem cu ei si inainte, am vorbit si acum... A vorbit cu ei si administratoarea blocului, apoi si presedinta, care este o persoana extrem de delicata si care sint sigura ca le-a vorbit foarte frumos.

Doar ca nu se schimba nimic si eu am nevoie ca in putinul timp liber pe care il am sa ma odihnesc putin dar mai ales sa lucrez, in liniste, la proiectele personale. Si de aceea intrebam ce as putea sa mai fac...

Voi incerca sa scriu memoriul recomandat de Gabi, daca nu identificam alte solutii...

Sarbatori frumoase! Si linistite!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Decembrie 2010
cedeandreea, utilizator
data viitoare cand sunati la 112, spuneti echipajului care vine la dumneavoastra ca doriti sa fiti martor la incheieea procesului verbal . Nu va poate refuza . Pentru ca daca nu sunteti martor , cazul se poate musamaliza intre ehipajul venit si locatarul care va deranjeaza.

Alte discuții în legătură

Tulburare liniste publica de catre politist  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am niste vecini care sunt politisti si sunt si rude, adica sunt cumnati. Unul din politisti locuieste in chirie in apartamentul de sub mine si este ginerele ... (vezi toată discuția)
Informatii despre chiriasi seranno seranno Servus. Sunt student in Cluj-Napoca si stau in chirie. De cand m-am mutat in apartamentul in care stau momentan am avut probleme cu vecinul care sta cu un ... (vezi toată discuția)
Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)