avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Compensare diferente impozit stabilite in minus
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Compensare diferente impozit stabilite in minus

Buna seara.
La o intreprindere individuala,prin decizia de impunere pt.veniturile realizate de pers.fizice in anul 2013, ANAF a facut compensare cu diferenta de impozit "stabilita in minus"cu CAS si CASS neachitate.
Intrebarea mea este daca aceste sume se considera cheltuieli deductibile si le pot inscrie la rubrica plati in registrul de incasari si plati pe anul 2014(data ordinului de compensare).
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 19:27, 8 Ianuarie 2015
Art 48 codul fiscal -norme de aplicare 2015
38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu
15. cheltuielile reprezentând contribuţiile pentru asigurările sociale, pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, pentru asigurările sociale de sănătate, pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii obligatorii pentru contribuabil şi angajaţii acestuia;
Cheltuiala dumneavoastra a fost facuta pana la urma directionata catre contributiile sociale si de sanatate, deci sumele sunt deductibile si se trec in registru la plati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributi sanatate amam amam Contributia de asigurari de sanatate pe care o plateste un avocat - persoana fizica autorizata - nu se inscrie in jurnalul de incasari si plati? Ea este o ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate MINPOP MINPOP Buna ziua , Am urmatoarea situatie. Sunt salariat cu norma intreaga ( 8 ore / zi ) .Pentru veniturile realizate institutia imi retine si vireaza ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)