avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna seara,
Sotul meu este la a2a casatorie, iar din prima are un baiat. El are program de vizita in prima si a treia saptamana din luna, de vineri de la ora 18 pana duminica la ora 18, iar in vacanta de iarna il are o saptamana, intelegandu-se cu fosta sotie ca intr-un an sa-l ia in saptamana cu Craciunul, iar anul urmator in saptamana cu Revelionul, anul acesta avandu-l in saptamana 29 decembrie-5 ianuarie. Intrebarea noastra este: cand se considera prima saptamana din luna: cand incepe de luni si se termina duminica, sau poate fi si cazul cand 1 cade marte-miercurea sau chiar vinerea? Acum in ianuarie la el care va fi prima saptamana din luna, sau in aprilie cand 1 aprilie cade miercurea, la el se va considera prima saptamana?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:19, 9 Ianuarie 2015
Logic, ar fi prima vineri din luna, ca despre intervalul vineri-duminica e vorba, nu despre intreaga saptamana.
Deci primul we din luna a coincis cu vacanta pe care a petrecut-o deja cu tatal.
Da, dar vezi tu...acum ceva timp in urma, mama a refuzat sa lasa copilul la noi, pe motiv ca nu ii place copilului...cu toate ca lui ii place foarte mult, mai ales ca si eu am un baiat din alta relatie de aceiasi varsta cu cel al sotului si se joaca foarte frumos impreuna si din aceasta cauza sotul a apelat la politie, asa a fost invatat de avocat, iar cei in cauza l-au avertizat atunci pe sotul meu ca nu era week-endul lui (vineri fiind pe 3 ale luni) si i-au zis ca trebuie sa fie saptamana completa... speram sa mai fie cineva pe aici cu un caz asemanator. Avocatul i-a zis sotului ca el trebuie sa il ia in primul si al3lea weekend si ca nu se tine cont de vacante.
1. nu inteleg ce legatura are a cata saptamana din luna e cu faptul ca mama nu a vrut sa lase copilul pe motiv ca nu ii place copilului? Daca era o saptamana intreaga l-ar fi lasat? Doar in saptamanile fractionate nu-i place?
2. politia nu (prea) avea ce sa faca in situatia respectiva, de avertizat l-au avertizat asa ca sa se afle si ei in treaba si sa stinga un conflict - executarea hotararii juedcatoresti se face cu executorul
3. nu se tine cont de vacante, de-aia zic ca primul we a fost cel trecut (pe care l-a petrecut deja cu tatal)
4. incearca sa te pui in locul mamei si sa vezi daca ai fi de acord ca dupa ce si-a petrecut o saptamana departe de tine fiul tau sa plece iarasi sau incearca sa faci efortul mental de a te pune in locul copilului si vezi daca el mai intelege ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor calcul program de vizita minor driver_host driver_host Buna ziua Am nevoie daca ma poate lamuri cineva care este modul corect de calcul al unui program de vizita. Instanta a spus:\" în prima şi a treia ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor, interpretare sentinta mp36 mp36 In urma procesului pe care l-am demarat impotriva fostei mele sotii am obtinut urmatorul program de vizita : - in prima si a treia saptamana din luna de ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)