avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ordonanta presedentiala in executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

ordonanta presedentiala in executarea silita

Buna seara ,

Intr-un caz de executare silita , s-a depus contestatie la executare , separat cerere de suspendare provizorie , la aceasta din urma , s-a depus cerere de ajutor public judiciar(pentru scutirea de la plata cautiunii , intrucat persoana in cauza este persoana fara venit !) care a fost respinsa , cu posibilitatea de reexaminare .
Intrebarea este urmatoarea :in paralel cu cererea de reexaminare (privind plata cautiunii ) , se poate depune si cererea pentru ordonanta presedentiala , privind acelasi subiect , urgenta , fara citarea partilor ?
Si daca da , imi puteti oferi cateva detalii , cum sa procedeze ?

Multumesc mult ,

Steflea Daniela
Cel mai recent răspuns: steflea , utilizator 20:05, 8 Ianuarie 2015
Pentru plata cautiunii nu se acorda scutire, cel munlt o reducere de la acel 10%..
Vedeti OUG 51/2008 modificata:
ART. 6
Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
a) plata onorariului pentru asistenţă prin avocat;
b) plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviinţarea instanţei sau a autorităţii cu atribuţii jurisdicţionale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecătoresc;
d) scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.
Multe instante nu asimileaza taxa judiciara cu acea cautiune, desi altele accepta..
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Marcel Mihalache, Avocat
Buna seara ,

Stiu despre ordonanta de urgenta , dar exista si precedentul de la CEDO , cand s-a dat dreptate contestatorilor , in ceea ce priveste plata cautiunii versus posibilitatea unui proces echitabil .
Daca nu se admite , atunci merge , in reexaminare , cerand reducerea cautiunii si evatual o esalonare , iar in paralel , poate accesa si ordonanta presedentiala ?

Daniela Steflea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere ajutor judiciar danielasteflea danielasteflea Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie :am depus o contestatie la executare , insotita de o cerere de suspendare provizorie care trebuia sa se ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi scutit un pensionar de la plata taxei de timbru intr-un dosar civil victorn victorn va rog daca se poate sa-mi spuneti dispozitia legala in baza careia un pensionar cu o pensie de 40 lei poate fii scutit de plata taxei de timbru care este de 5 ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea ... Alina Avila Alina Avila Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea expertizelor medicolegale? (vezi toată discuția)