Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
1. Contract individual de munca cu 2 ore pe sapt, salariu brut 143 lei, la care achit 0,85% contributie pentru concedii medicale.
2. Venituri din PFA la care nu am achitat pana in prezent cei 0,85%, si as fi vrut sa achit pe ianuarie si partial din februarie, inainte de a intra in concediu de maternitate pe 7 februarie.
Am fost azi la Casa de Sanatate pentru a rezolva cu plata celor 0,85% aferenti concediului medical, pentru a putea beneficia si de luarea in considerare a veniturilor incasate pe PFA la calculul concediului de maternitate.
Mi s-a spus ca nu pot fi cumulate veniturile din CIM si cele de pe PFA, astfel incat trebuie sa duc intai decizie de incetare a CIM, pentru a ma putea inregistra la ei cu veniturile din PFA.
Va rog sa ma lamuriti, din ce am citit pe forum si in legislatie, nu exista aceasta interdictie de a nu putea cumula veniturile din CIM si PFA.
De asemenea, daca prima varianta nu este legala, si duc decizie de incetare a CIM cu 31 decembrie, mi s-a comunicat ca trebuie sa cotizez doua luni intregi (ianuarie si febriarie), si in niciun caz ianuarie si partial februarie. Altfel, nu indeplinesc stagiul minim.
Mi s-a mai spus ca nu se face media veniturilor din ultimele 6 luni (cand as avea CIM 4 luni si PFA 2 luni), ci se iau in considerare doar veniturile din PFA pe cele doua luni cotizate, ianuarie si februarie.
Multumesc anticipat pentru lamuriri!
~ final discuție ~