avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SRL-D nou infiintat - impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SRL-D nou infiintat - impozit pe profit

Buna ziua,

Pentru un srl-d infiintat in ianuarie 2015 pot opta pentru plata impozitului pe profit, sau sunt obligata sa optez pentru plata impozitului pe venitul microintreprinderilor?
Mentionez ca nu am in activitate coduri caen de consultanta si management, iar capitalul social la infiintare este sub 25000 euro.
Cel mai recent răspuns: AlexandraMone , utilizator 10:20, 9 Ianuarie 2015
Nu puteti opta pentru plata impozitului pe profit.
La infiintare toate societatile sunt neplatitoare de TVA si sunt supuse la plata impozitului pe venitul microintreprinderilor.
Multumesc! Totusi pot opta pentru inregistrarea in scopuri de TVA la infiintare nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit Breze Breze Va rog sa ma ajutati intr-o problema: un prieten a infiintat de o luna o firma ( spalatorie auto). Initial a optat pentru neplatitor de tva si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Microintrepridere sau nu? madylumy madylumy buna seara, am si eu o intrebare: am o firma care functioneaza din 2002 si de cativa ani inregistreaza pierderi, as dori sa stiu daca e mai bine sa trec la ... (vezi toată discuția)