avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un german
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un german

buna ,as avea si eu nevoie de citeva sfaturi .astazi am fost la primaria din orasul in care locuiesc de 4 ani (in Germnaia ) sa ma interesez de acte pt casatoria mea cu un neamt . nu inteleg exact ce act imi lipseste ..mentionez ca am mai fost casatorita in rominia ,,dar am sentinta de divort ,apostilata cu apostila de la haga ,certificatul de casatorie cel anulat e si acela apostilat .certifcat de nastere international ,pasaport ,, imi spun ceva de un act autentificat dupa articolul 39 (aliniatul 1)din regulamentul CE Nr.2201/2003..explicati-mi va rog ce este acel act
X-(
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:44, 9 Ianuarie 2015
Este un formular UE pentru confirmarea divortului in Romania. Se obtine de la instanta de fond la care a fost pronuntat divortul.
Cetăţenii români cărora li se eliberează certificatele de divorţ, conform Noului Cod Civil, pe care urmează să le transcrie în registrele de stare civilă ale altor state membre UE, trebuie să fie însoţite de certificatul prevăzut la art.39 din regulament.În cazul certificatelor de divorţ emise de judecătorie, pentru care se solicită recunoaşterea sau încuviinţarea executării într-un alt stat membru UE, competenţa de a emite certificatele art.39 aparţine primei instanţe.
In cazul dvs. nu stiu daca mai este cazul din moment ce aveti sentinta apostilata de tribunal. Personal as inclina sa mai mergeti inca odata la starea civila si sa-i explicati functionarei. Mai degraba tind sa afirm ca aveti nevoie de adeverinta de cutuma, anexa 9 de la starea civila de la locul nasterii, dar nu va contrazic. Sa ne scrieti cum ati rezolvat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in romania.certificat ... vacaru cornelia vacaru cornelia pasii urmat inregistrare sentinta divort spania in Romania.Certificat casatorie transcris la primaria de domiciliu. (vezi toată discuția)