buna ,as avea si eu nevoie de citeva sfaturi .astazi am fost la primaria din orasul in care locuiesc de 4 ani (in Germnaia ) sa ma interesez de acte pt casatoria mea cu un neamt . nu inteleg exact ce act imi lipseste ..mentionez ca am mai fost casatorita in rominia ,,dar am sentinta de divort ,apostilata cu apostila de la haga ,certificatul de casatorie cel anulat e si acela apostilat .certifcat de nastere international ,pasaport ,, imi spun ceva de un act autentificat dupa articolul 39 (aliniatul 1)din regulamentul CE Nr.2201/2003..explicati-mi va rog ce este acel act
X-(
Cetăţenii români cărora li se eliberează certificatele de divorţ, conform Noului Cod Civil, pe care urmează să le transcrie în registrele de stare civilă ale altor state membre UE, trebuie să fie însoţite de certificatul prevăzut la art.39 din regulament.În cazul certificatelor de divorţ emise de judecătorie, pentru care se solicită recunoaşterea sau încuviinţarea executării într-un alt stat membru UE, competenţa de a emite certificatele art.39 aparţine primei instanţe.
In cazul dvs. nu stiu daca mai este cazul din moment ce aveti sentinta apostilata de tribunal. Personal as inclina sa mai mergeti inca odata la starea civila si sa-i explicati functionarei. Mai degraba tind sa afirm ca aveti nevoie de adeverinta de cutuma, anexa 9 de la starea civila de la locul nasterii, dar nu va contrazic. Sa ne scrieti cum ati rezolvat.