avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa, BO avalizat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa, BO avalizat

Societatea X a emis un bilet la ordin pentru plata unor produse.
BO este avalizat in nume propriu de administrator iar executarea BO a fost incuviintata.
La cateva zile dupa incuviintarea executarii Societatea X a intrat in insolventa. Daca societatea este dizolvata, bunurile administratorului pot fi urmarite in continuare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gepetto25 , utilizator 20:41, 10 Ianuarie 2015
da
Daca se formuleaza cerere pentru atragerea la raspundere materiala a adminstratorului
Inteleg, dar atata timp cat BO este avalizat de administrator, Societatea creditoare are posibilitatea sa continue executarea BO asupra bunurilor administratorului, indiferent de solutia care va fi cu privire la procedura insolventei ?

Atata timp cat BO este avalizat in nume personal de administrator iar executarea este incuviintata, de ce ar trebui sa se formuleaze cerere pentru atragerea la raspundere materiala a adminstratorului? Eu ma gandeam ca pot sa cer executorului sa continue executarea bunurlor administratorului pentru ca a avalizat BO si asta indiferent de solutia din procedura insolventei. Repet, asa ma gandeam eu, de aceea va cer sfatul.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat ANTONG ANTONG Societatea la care lucrez accepta si Bilete la ordin din partea clientilor sai, insa in anumite cazuri cerem ca aceste instrumente de plata sa fie avalizate in ... (vezi toată discuția)
Executare silita dragandaniel dragandaniel Anul trecut in luna august am eliberat un bilet garantie avalizat in nume propriu pentru o societate comerciala la care aveam functia de director executiv cu ... (vezi toată discuția)
Insolventa si /sau executarea silita ENGFULL ENGFULL in urma unui contract de prestari servicii beneficiarul nu a achitat o serie de facturi . a emis BO dar .... din lipsa de disponibil nu s-a incasat nimic ... (vezi toată discuția)