avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin avalizat

Societatea la care lucrez accepta si Bilete la ordin din partea clientilor sai, insa in anumite cazuri cerem ca aceste instrumente de plata sa fie avalizate in nume personal.
Problema noastra este forma corecta in care se completeaza un astfel de Bilet la ordin avalizat.De exemplu:clientul societate comerciala "X" emite care societatea noastra "Y" un bilet la ordin avalizat in nume personal de catre administratorul societatii (dl.Popescu Ion);in ce mod se va completa rubrica pentru avalizare?
Pun aceasta intrebare intrucat am intalnit 2 cazuri:
1.Avalizat de Popescu Ion pentru societatea "Y", in speta beneficiarul BO;
2.Avalizat de Popescu Ion pentru societatea "X", in speta tragatorul BO.

Noi dorim ca, in cazul neonorarii la scadenta a BO, sa putem trage la raspundere in nume personal adminstratorul societatii, si atunci care este formularea corecta de completare a rubricii de avalizare a BO? Varianta 1 sau varianta 2?

Cu deosebita consideratie.
Georgeta Anton
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:45, 25 Septembrie 2010
Administratotul societatii va raspunde solidar cu societatea care are obligatia de plata.Avalistul se obliga sa garanteze obligatia asumata de debitor -avalizatul.
Varianta 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa, bo avalizat Gepetto25 Gepetto25 Societatea X a emis un bilet la ordin pentru plata unor produse. BO este avalizat in nume propriu de administrator iar executarea BO a fost incuviintata. ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat m0nique m0nique Vreau sa stiu care este forma corecta de avalizare a unui BO. Administatorul unei S.C. avalizeaza BO (in partea stanga sus) [b]pentru[/b] [u]societatea ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)