avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit specific unor activitati - Cafenea
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit specific unor activitati - Cafenea

Buna ziua,

Stie cineva daca a intrat in vigoare?

Are cineva idee cum s-ar calcula pentru o cafenea care are 2 CAEN-uri din lista respectiva (5610 - restaurante si 5630 - baruri), pentru ca serveste atat bauturi cat si prajituri si produse de patiserie.
La Art 61 (2) din proiect este specificat:
"Contribuabilii care desfasoara mai multe activitati cu codurile CAEN prevazute la art.57 alin.(1) lit.a), cu exceptia celor care desfasoara activitati prin intermediul unui complex hotelier, determina impozitul specific prin insumarea impozitului stabilit potrivit art.60, pentru fiecare activitate desfasurata."
Asta ar insemna ca pentru o cafenea (si de fapt pentru orice restaurant) ar trebui platite 2 impozite, pentru fiecare CAEN, chiar daca ele sunt in aceeasi locatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 01:03, 6 Martie 2015
Da, se va tine evidenta separata, ca si in cazul societatilor care au pe langa o activitate uzuala si venituri din jocuri de noroc. (de exemplu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen cafenea corneleftimie corneleftimie Buna ziua, Pentru o cafenea care serveste si cateva produse de patiserie si cofetarie este necesar sa aiba codurile CAEN 5610 si 5630? Sau este suficient ... (vezi toată discuția)
Cod caen produse de patiserie, cafea cristina.00 cristina.00 As dori sa imi dechid un chiosc in care sa vand produse de patiserie, cafea, sucuri, inghetata. ...imi poate spune cineva in ce cod (coduri)caen ma ... (vezi toată discuția)
Minimis alexusurel alexusurel Am si eu o intrebare, firma pe care o detin are urmatoarele coduri caen : 4711Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de ... (vezi toată discuția)