avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Modificari impozite pentru 2015, pe masini mari si ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Modificari impozite pentru 2015, pe masini mari si hibride

Proiectul noului Cod Fiscal 2015, mentioneaza micsorarea impozitelor pe capacitate la automobilele mari, cat si reducerea impozitului la masinile hibride.
Au fost aceste modificari aprobate ??

multumesc de raspuns,
stell p.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 11 Ianuarie 2015
Inca sunt in faza de proiect.

Noul Cod fiscal si Noul Cod de procedura fiscala vor fi finalizate de Guvern pana la 15 februarie, dupa care vor fi prezentate din nou in dezbatere publica si transmise Parlamentului la 15 martie, spre dezbatere si adoptare, a anuntat in 08.01.2015 premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
Platim impozitul pe 2015 care este la fel cu cel din 2014, sau asteptam rezolutia Parlamentului data noului Cod Fiscal 2015 ?
inca odata, va multumesc ...stell p.
Codul Fiscal la care faceti referire va intra in vigoare, dupa adoptarea lui, la 01.01.2016.
Ma repet : In Iulie 2014, guvernul a trimis spre aprobare Parlamentului, proiectul noului Cod Fiscal pe 2015. In acest proiect sunt prevazute si modificari de impozite anuale ale proprietarilor de masini. Cand aflam de noile impozite ca sa le putem plati in timp, adica pana la 31 Matie, 2015....multumesc si iertati-mi insistenta....stell p.
Din pacate acel Cod fiscal nu a ajuns in Parlament.
" Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat in luna iulie a anului trecut ca proiectul Noului Cod fiscal nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de luna septembrie 2014, lucru care nu s-a mai intamplat. Pana in septembrie 2014, ministrul Finantelor urma sa discute despre acest document cu oamenii de afaceri, mediul universitar economic si presa de specialitate.

Declaratiile de anul trecut ale oficialului au venit dupa ce MFP a retras pe 12 iulie 2014 de pe site-ul sau proiectele Noilor Coduri fiscale, in urma solicitarii Guvernului.

Mai exact, Finantele au publicat pe 11 iulie 2014 o varianta actualizata a proiectului Noului Cod fiscal rescris, care ar fi urmat sa intre in vigoare in 2015, informeaza presa centrala. Prima varianta a Noului Cod fiscal, dar si cea a Noului Cod de procedura fiscala au fost lansate in dezbatere publica pe 30 iunie 2014.

In varianta actualizata a Noului Cod fiscal, publicata pe 11 iulie, dar care a fost retrasa pe 12 iulie de MFP, se preciza ca persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decat cea de locuinta ar fi platit un impozit reprezentand pana la 2% din valoarea impozabila, iar impozitul pe masini urma sa fie majorat de doua ori si jumatate in cazul autoturismelor cu motorizari de pana la 1.600 centimetri cubi, a anuntat atunci agentia de presa Mediafax. In schimb, pentru motoare mai mari impozitul urma sa scada.

Mai exact, persoanele fizice, care in prezent sunt impozitate cu 0,1% din valoarea impozabila a cladirii, ar fi trebui sa achite pentru cladirile nerezidentiale un impozit cuprins intre 0,25 si 1,5% din valoarea calculata de catre un evaluator autorizat sau de 2% din valoarea impozabila, daca nu exista un raport de evaluare, informeaza sursa citata."
www.avocatnet.ro/content/art...

Text valabil pentru anul 2015, actualizat prin mijloace informatice al Codului Fiscal
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de act normativ - impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă va fi clarificată prin noi modificări la normele Codului fiscal[/b] Normele pentru aplicarea noului Cod ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal 2016 - forma actuala este chiar varianta finala? Apc23 Apc23 Acum o saptamana printr-o ordonanta de uregta guvernul a modificat substantial noul codul fiscal din 2016. Articol aici: ... (vezi toată discuția)