avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Bună. . Am o întrebare. . Am o fetiță de 3 luni nu sunt căsătorită cu tatăl ei dar locuim în chirie împreună. Părinții lui au o pădure, au o casa etc în schimb eu nu am casa și nici păduri sau averi..încă un lucru tatăl fetiței mele are cazier destul de urat.. în februarie va avea un proces și risca sa fie închis 12 luni. Eu mă ocup în totalitate de fetiță el nu, vine și pleaca în oraș când vrea .. are patima alcoolului și femeilor... spuneti-mi oare care dintre noi doi primește custodia pt ca el se va lupta pt ea doar de dragul de a lupta în schimschimb eu o vreau ca sa crească intr-un mediu fără certuri și sa îi ofer toată iubirea de care are nevoie și bineînțeles sa nu duca lipsa de nimic. Pe lângă asta tine sa mentionez ca am plecat o dată de acasă fără să știe asta în urma consultarii unui avocat, el ma tot amenința ca îmi face dosar penal pt răpire.. Mi se pare dabsurd pt ca sunt mama naturala a fetei cum sa îmi răpesc propriul copil.. M-am întors la el de frica sa nu se omoare ca tot asta ma ameninta la telefon iar acum sa plec înapoi pt ca nu s-a remediat nimic. Continua sa îmi arunce chestii și să se comporte impulsiv. Nu pot sa stau lângă un asemenea om, fata mea merita o viata liniștită . Ce ma sfatuiti sa fac? Exista riscul sa primească el custodia? Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
claudiailinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:53, 11 Ianuarie 2015
Daca aveti posibilitatea, mutati-va cu fetita intr-o alta locatie si nu va faceti griji, instanta nu-i va incredinta lui copilul, nu conteaza averea familiei lui. Daca va mai ameninta ca se sinucide nu-l luati in seama, e liber sa faca ce vrea cu viata lui.
Nu vă poate face dosar penal pentru răpire.
Pentru că ameninţă cu sinuciderea, nu trebuie să vă faceţi griji, mai rău ar fi dacă v-ar ameninţa pe dvs. şi pe copil.
Autoritatea părintească este comună, domiciliul copilului se stabileşte în instanţă, dacă nu vă înţelegeţi cu tatăl fetiţei.
Nu contează averea părinţilor, ci venitul lui şi al dvs. Dvs. trebuie să dovediţi că aveţi unde locui cu fetiţa şi aveţi din ce-o întreţine.
Dacă doriţi autoritate părintească unică, vă sfătuiesc să cereţi acest lucru după ce tatăl fetei este condamnat, cine ştie, poate nimeriţi un judecător care să ţină cont de asta; condamnările sunt luate în seamă dacă au fost pentru abuz asupra minorilor, pedofilie, pentru un amărât de furt sau tâlhărie, omul poate fi un tată bun.
Mamele mereu au sanse de fel.
Va trebui insa sa aveti grija si sa va aparati corespunzator la proces intrucat daca are bani puteti avea si surprize neplacute in privinta procesului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie claudiailinca claudiailinca Bună. . Am o întrebare. . Am o fetiță de 1 luna și jumătate, nu sunt căsătorită cu tatăl ei dar locuim împreună. Părinții lui au o pădure, au ... (vezi toată discuția)
Custodie copil 1an si 5 luni PaduraruDiana89 PaduraruDiana89 Buna seara! Am nevoie de ajutor in privinta custodiei fetitei mele. Eu si partenerul meu nu suntem casatoriti, dar avem fetita. El e cetatean turc. Eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara,custodia copilului andreeageorgiana andreeageorgiana buna ziua!!!!imi doresc foarte mult sa castig custodia exclusiva a fetitei,sunt foarte hotarata deoarece a trecut 1an si jumate si tatal fetitei in varsta de 4 ... (vezi toată discuția)