avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce riscuri sunt ca girant sau coplatitor detinand o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce riscuri sunt ca girant sau coplatitor detinand o proprietate?

Buna ziua, eu si viitorul meu sot vrem sa ne luam o casa. Eu detin un apartament dat de mama mea prin vanzare-cumparare. Logodnicul meu are un salariu de 1800 lei cu 4 ani de munca. Stiind ca suma e destul de mica ca banca sa acorde imprumutul pentru programul prima casa si de aceia ne-am gandit ca poate daca intru ca coplatitor sau girant am avea sanse ca sa-i fie acordat imprumutul. Bineinteles ca nu am vrea sa riscam,daca se intampla ceva, sa fie luat apartamentul meu de catre banca.
De aceia puteti sa imi spuneti ce sanse sunt, ce riscuri sunt si daca ne casatorim el mai poate sa cumpere casa prin programul prima casa?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 13:07, 15 Ianuarie 2015
obligatia din contractul de credit este solidara si indivizibila
Da, daca va casatoriti, inca poate aplica si casa va fi bun comun. Daca nu se platesc ratele, casa se vinde si pt diferenta ramaneti datori. Probabil ca datoria ramasa sa treaca pragul de 10 mii lei, astfel vor ajunge si la imobilul dvs propriu.
In primul rând orice decizie de a te înscrie la rate mai mari decât iti permiti, e o prostie..
In al doilea rând, de unde stii cum evoluează lucrurile? Eu am avut apartamentul meu înainte de căsătorie si acum ar urma sa facem partaj uitând de asta.. Apartamentul mamei mele este pus garantie la un credit unde dupa divort ea nu a mai vrut sa plătească.. 15 ani împreună, 2 copii.
Asa ca, nu te mai gândi! Nu o face!
baciuemilromulus a scris:

Eu am avut apartamentul meu înainte de căsătorie si acum ar urma sa facem partaj uitând de asta..


Apartamenul de dinainte de căsătorie nu intră la partaj decât dacă vreți să-l valorificați pentru a vă acoperii partea D-voastră ce vă revine în urma patajării vreunui credit luat în timpul căsătoriei.
Deci cauza pentru o eventuală „pierdere” a unui apartament de dinantea căsătorie nu e partajul bunurilor comune din căsătorie ci partea care revine acelui soț dintr-o eventuală datorie făcută în timpul căsătoriei.
In caz de neplata a ratelor se executa orice bun al celor care au luat creditul. Daca sotul nu are nimic executa doar bunurile dumneavoastra pana acopera toata datoria. Si daca ati divorta apoi ar ramane la fel - se executa de la primul care are ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)
Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)