avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la notar

Dacă am cumparat drepturile succesorale de la 2/3 din moștenitori si vreau să dezbat succesiunea la notar cu al treilea moștenitor,cei doi care au vândut trebuie să mai fie prezenți la notariat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:17, 19 Ianuarie 2015
Să vă detaliez situația.
Tatăl meu împreună cu cei doi frați după moartea bunicii nu au dezbătut succesiunea asupra imobilului deținut de aceasta.
Cei doi unchi mi-au vândut drepturile lor succesorale prin contract de vanz-cump la notar în care scrie că cei doi îmi vand mie dreptul lor asupra succesiunii după defuncta X.(nu este specificat imobilul).
Menționez că cei trei au decât declarațiile de acceptare a succesiunii.
Acum eu cu. tata vrem să dezbatem succesiunea si să facem partaj.
Cum trebuie să procedăm?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
maria dinca, utilizator
Se va dezbate atunci succesiunea se va elibera certificat de mostenitor cu mostenitorii initiali dar cu mentiunea ca acestia si au vandut drepturile catre dvs si va veti prezenta numai dvs cu tata dvs , avand contractul de vanzare .
Joha a scris:

Se va dezbate atunci succesiunea se va elibera certificat de mostenitor cu mostenitorii initiali dar cu mentiunea ca acestia si au vandut drepturile catre dvs si va veti prezenta numai dvs cu tata dvs , avand contractul de vanzare .
unde se vor prezenta și pentru ce? de când se pot vinde Țdrepturile succesoraleȚ în Rpmânia?

Vanzarea mostenirii este legala.
Dna notar puteti sa imi spuneti, in cazul in care este posibil,ca Succesiunea sa se poate dezbate la notar și dacă există datorii, acestea fiind trecute la pasivul succesoral care este procedura?Cum se vor împărți și între cine?Cum vor fi achitate?nMultumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune mama pincguinul pincguinul Buna ziua, Aacum 2 luni a decedat mama. In urma acesteia a ramas sotul si 2 fiice. Va rog sa imi spuneti care este cota ce revine fiecaruia in urma ... (vezi toată discuția)
Contract atacabil? calapodsud calapodsud Buna ziua! Amurmatoarea intrebare Sunt copil din prima Casatorie a tatalui.Parintii au divortat si tata s-a recasatorit in alt judet cu o femeie care la ... (vezi toată discuția)
Mostenire marusca marusca Daca sint nu mai sint cetatean roman pot dobindi la succesiunea parintilor mei terenul lor din Romania? Sau ii ramine doar sora mea. Mama e decedata in 1995 si ... (vezi toată discuția)