avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua
Sunt născută 14/02/1957,nu mai sunt activa din 2009,nu primesc alocatie de stat sau ajutor social.Toate încercările de a-mi găsi un loc de munca au eșuat,in special din cauza vârstei!
Am 4ani si 10 luni lucrati in grupa a II-a de munca si putin peste 23 de ani vechime totala.
Vreau sa știu când pot trece la întocmirea dosarului de pensionare ANTICIPAT sau ANTICIPAT PARTIAL!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:54, 14 Ianuarie 2015
1. Pentru o femeie nascuta in februarie 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 8 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Perioada lucrata in gr. a II-a de munca nu va ajuta deoarece este sub 6 ani si de asemenea dvs. nu aveti realizar stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 8 luni.

3. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta, la 60 de ani si 8 luni, in octombrie 2017.

4. - Pentru a beneficia de pensie anticipata trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 38 de ani si 8 luni.
- Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 30 de ani si 8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala mara_m mara_m Am cateva nelamuriri legate de pensia anticipata. Sunt nascuta in 07.02.1957 si lucrez din iulie 1976 pana in prezent si in continuare.La anul fac varsta ... (vezi toată discuția)
La ce varsta ma pot pensiona? elniculae elniculae Sunt născuta în ianuarie 1957. Am 30 de ani vechime din care 19 ani în grupa II, și am absolvit, cu diplomă, 5 ani facultate. Am și trei copii. ... (vezi toată discuția)
Pensionarea ionpuia ionpuia Sotia nascuta in 1957 25.febroarie , a lucrat 18 ani din care in grupa II cu procent de 100% perioada( 15.08.1978 -01.01.1995 ). Va rugam sa ... (vezi toată discuția)