avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Probleme cu un avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Probleme cu un avocat

Avand o mare problema cu o firma de leasing,am mers la un avocat.
Am dorit sa deschid un proces,avand toate actele necesare.
Acocatul mi-a cerut 1000 euro fara chitanta.
Am platit.
Dupa 1 an si jumatate, nu s-a facut absolut nimic si nici nu reusesc sa intru in contact cu acest personaj.

Pot face ceva din punct de vedere juridic?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 21:56, 12 Ianuarie 2015
Puteti renunta la serviciile respectivului avocat
Eu doresc banii inapoi
Ca pot renunta la serviciile avocatului, stiu dar e o suma de bani in mijloc pe care eu i-am dat-o
Stimat forumist,

În primul rând nu înțeleg de ce ați dat bani fără chitanță. Sper că ați semnat, măcar, un contract de asistență juridică.

Puteți face, în prealabil, o reclamație Baroului din care face parte avocatul, arătând situația. Cererea se va adresa Decanului respectivului Barou.

Legea nr.51/1995 prevede, la art. 32, următoarele:
Contestatiile si reclamatiile privind onorariile se solutioneaza de decanul baroului. Decizia decanului poate fi atacata la consiliul baroului, a carui hotarare este definitiva.

Ulterior acestei proceduri, vă puteți adresa instanței de judecată competente.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui avocat elga elga buna ziua!cum pot recupera macar o parte din onorariul platit conform unui contract de consultanta juridica unui avocat care nu a facut nimic din ceea ce ar fi ... (vezi toată discuția)
Taxa de barou irinman irinman Sunt reclamanta intr-un proces civil. Avocatul mi-a cerut o \'taxa de barou\" de 1000 de lei la inceputul actiunii. Dupa prima infatisare, cand s-a amanat ... (vezi toată discuția)
Contestatie gabrielcartas gabrielcartas Pentru definitivi: fax la nr.
021/330.12.97 CONTESTATIE Subsemnatul CARTAS GABRIEL, candidat la examenul ... (vezi toată discuția)