avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in legalitate legea 50/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in legalitate legea 50/1991

Am efectuat o modificare la apartamentul in care locuiesc in anul 2001, mi-am inchis balconul cu tamplarie termopan, am efectuat o arcada la iesirea in balcon (fara a darama vreun perete de rezistenta) si am facut si o aerisire la baie.
In toamna anului 2014, primaria locala ... la reclamatia unui "vecin" mi-a solicitat verbal sa fac demersuri sa intru in legalitate cu toate aceste modificari.
Consider ca acum, dupa 13 ani primaria nu ma mai poate nici macar obliga sa intru in legalitate, aceasta obligativitate impunandu-se doar dupa aplicarea unei eventuale contraventii in termenul legal, conform legii 50/1991 dar si ordinul 839/2009.
Mai sunt obligat sa intru in legalitate?????? #-o
Cel mai recent răspuns: criastian , utilizator 20:33, 12 Februarie 2015
Da , sunteti obligat sa intrati in legalitate
Exteriorul imobilului este constituit din peretii exteriori ai apartamentelor si balcoanelor
Prin modificarea executata ati schimbat aspectul partii comune a imobilului de locuit in comun
In conformitate cu disp in vigoare L nr 230/2007 Proprietarul nu poate schimba aspectul si destinatia partii comune ,fara acordul asociatiei de proprietari
Pentru a indeparta orice neplaceri,realizati proiect tehnic,solicitati autorizatie constructie si depuneti copie a documentelor la asociatia de proprietari
Succes 1
Una e ca nu va poate amenda, alta e ca va cere altceva. Sunt diferite, cerinta de a intra in legalitate nu are prescriptie.
criastian a scris:



Consider ca acum, dupa 13 ani primaria nu ma mai poate nici macar obliga sa intru in legalitate,


Nu este regula general valabila ca primaria nu va poate aplica contraventie
Dvs recunoasteti ca ati efectuat modificare la apartament fara forme legale,respectiv nu puteti demonstra in conditiile legii ca modificarea a fost executata in 2001,sau 2012
Pe langa primarie mai exista si alte autoritati care oficial sesizate pot dispune verificari si in cazul cand acestea se confirma,dispun sanctiuni pecuniare substantiale,uneori cu obligarea readucerii spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate
Omiteti aspectul esential ca modificarea executata de dvs nu face parte din proiectul initial al imobilului,nu este notata in cartea tehnica a imobilului,dar...a modificat parametrii initiali ai constructiei

Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator
Noutăți!!
Am primit amenda 100 lei de la primarie doar pentru aerisirea de la baie!!! Am descoperit printre actele mele un certificat de urbanism din luna aprilie 2001 emis pentru obtinerea autorizatiei de construire.
La momentul intocmirii procesului verbal, am sustinut ca lucrarea am terminat-o inca din 2001 si ca am si acest certificat de urbanism emis de ei. Intrucat lucrarea era vizibila din exteriorul blocului, de ce nu m-au sanctionat atunci ci abia acum, dupa 14 ani??
Ma gandesc sa contest procesul verbal si sa dovedesc cu certificatul de urbanism si cu martori data efectuarii-terminarii lucarii fara autorizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de sticla pe terasa oanastanciu85 oanastanciu85 Buna ziua,am o întrebare.vrem sa achiziționăm un apartament de 60 mp cu o terasa de 60 mp.dorim sa închidem o parte a terasei cu pereți și acoperiș de ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon etaj 1 cu termopan ... crisdima crisdima Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon etaj 1 cu termopan ? Buna ziua, Aveti idee daca este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu ... (vezi toată discuția)
Inlocuire perete ContSters392093 ContSters392093 Garsoniera ( ultimul etaj) are un perete ( 2mX2m) din sticla groasa montat intr-o rama tip termopan. Nu este etans. Daca bate vantul mai tare se curbeaza spre ... (vezi toată discuția)