Mariana Apostol a scris:
...in asociatia noastra eu comand si ridic chitantierele,care au
numere in continuare.In situatia cand nu am fost prezenta si au fost comandate de administrator numerele au fost tot in continuare. Ele sunt cu antetul asociatiei nr.cont banca .Posibil in alte orase chitantierele sa fie cumparate si ridicate asa cum ati afirmat.
Oricine poate sa faca ceea ce faceti dumneavoastra dar aceasta nu este obligatoriu. Legislatia este valabila pe intreg teritoriul Romaniei si chiar in orasul dumneavoastra, daca o sa cautati, o sa gasiti facturi si chitante "la liber" si la preturi mult mai mici decat cele comandate de dumneavoastra la o tipografie.
Acele chitante pe care le comandati la tipografie, care au numere, antetul asociatiei dumneavoastra si alte date care sunt obligatorii sau care nu sunt obligatorii de trecut pe chitante, se numesc "chitantiere personalizate". Personalizarea chitantierelor poate fi facuta de producator (tipografie) ori de fiecare utilizator de chitantiere.
Am cumparat chitantiere din librarie cu 1,90 lei/setul de 50 bucati, in doua exemplare, autocopiative. Administratorul a aplicat pe fiecare pagina o stampila dreptunghiulara (ce o avem de mult timp) si care contine denimirea asociatiei, adresa, codul fiscal, nr. de infiintare a asociatiei, contul bancar, telefon, email s.a.m.d. Sigur ca aceleasi date pot fi scrise manual deoarece legea nu ne mai obliga sa le facem la tipografii... Pot fi facute facturi si chitante chiar pe calculator si printate in fata celui ce plateste, cu respectarea legislatiei in ce priveste continutul, elementele pe care trebuie sa le contina cu privire la incasator si platitor.
Urmariti si aceasta discutie, chiar daca este veche, inca valabila:
www.avocatnet.ro/content/for...
Si aici legislatia:
[ link extern ]