Mentionez ca sunt complice la un furt ce sa desfasurat acuma 2 zile intru supermarket.....as dori sa stiu care sunt consecintele acestei fapte. La acest furt au participat 4 persoane, doua dintre ele fiind si angajatii respectivului magazin. In acest caz eu apar ca persoana de legatura intre cea care a comis furtul si cei doi angajati...mentionez ca prejudiciul de 11 mil a fost recuperat in intregime iar la politie sa declarat exact ceea ce sa intamplat....ce consecinte am eu de suportat in ipostraza de persoana de legatura intre hot si cei care au operat in magazin ajutandul pe acesta sa ascunda produsele intro cutie...multumesc pentru timpul acordat
Revin din nou cu o intrebare pe atat de banala pentru voi pe atat de complicata pentr mine ca nu prea am gasit pe internet la ce anume se referea...ce inseamna art 18 indice 1 ms
Unul din elementele constitutive ale infractiunii , anume pericolul social , nu e intrunit (alaturi de vinovatie si prevederea faptei de catre legea penala).
Datorita unei atingeri minime ,derizorii, aduse unei valori sociale , acesta nu e realizat.
Se poate aplica , insa , o sanctiune administrativa in acest sens .
(o amenda administrativa, care va permite sa aveti un cazier curat).Succes.;)
Cu privire la pericolul social al faptei, in art 18 din Codul penal, se prevede ca, fapta care prezinta pericol social in intelesul legii penale este orice actiune sau inactiune prin care se aduce atingere uneia dintre valorile aratate in art. 1 si pentru sanctionarea careia este necesara aplicarea unei pedepse.
In ceea ce priveste fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, in conformitate cu dispozitiile prevazute de art. 18 indice 1 alin 1 C. pen., nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.
In cazul faptelor sus mentionate, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute in art. 91 din Codul penal.