Mentionez ca sunt complice la un furt ce sa desfasurat acuma 2 zile intru supermarket.....as dori sa stiu care sunt consecintele acestei fapte. La acest furt au participat 4 persoane, doua dintre ele fiind si angajatii respectivului magazin. In acest caz eu apar ca persoana de legatura intre cea care a comis furtul si cei doi angajati...mentionez ca prejudiciul de 11 mil a fost recuperat in intregime iar la politie sa declarat exact ceea ce sa intamplat....ce consecinte am eu de suportat in ipostraza de persoana de legatura intre hot si cei care au operat in magazin ajutandul pe acesta sa ascunda produsele intro cutie...multumesc pentru timpul acordat
:offtopic: Va rog , pentru completare, sa utilizati butonul edit.Multumesc frumos.
Nu, cele doua sanctiuni nu se confunda .Sactiunea amenzii penale este prevazuta in mod expres in Codul Penal , si chiar in continutul legal al fiecarei infractiuni (trebuie sa fie prevazuta in mod expres pentru a fi aplicata ) si conduce la mentiuni in cazierul judiciar.
In schimb , amenda administrativa , ca sanctiune prevazuta in art.91 Cod Penal nu va fi prevazuta in cazier , nu va conduce catre existenta de antecedente de naturala penala.
amenda penala poate fi aplicata de procuror? iar intrun caz in care sunt implicate 4 persoane din cele 4 pot fi trimise in instanta doar 2 persoane? multumesc
In cazul furtului , ca pedeapsa , nu e prevazuta amenda penala , excludeti , deci,aceasta varianta.
Amenda administrativa poate fi aplicata de procuror , ca o consecinta a unui pericol social scazut , fiind dispusa scoaterea de sub urmarire penala,(art 10 Cod Procedura Penala ).Cheltuielile de judecata raman in sarcina fapuitorului.
Sigur , trimiterea in judecata poate avea in vedere anumiti participanti la fapta penala (nu e obligatoriu sa fie aplicata tuturor aceeasi sanctiune.)
deci sa inteleg mai bine..procurorul poate trimite in instanta doar 2 persoane din cele 4?? ......ma indrumat cineva sa pun la dosar niste caracterizari facute de diverse persoane si adeverinte de la facultate ..aceste mar putea ajuta sa nu ajung in instanta??